Menú de navegació+

‘From dusk till dawn’: Rodriguez, Rodriguez…

Publicat el 23 novembre, 2015 per a General, Sèries |

A+ | a-

from-dusk-till-dawn-abierto-hasta-el-amanecer-robert-rodriguez-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaRobert Rodriguez es va posar les botes quan va estrenar amb el seu amic Quentin Tarantino, que havia fet el guió del film, Abierto hasta el amanecer el 1996. La pel·lícula, que copiava els dos germans del grandíssim film The lost boys (1987) de Joel Schumacher, que ara s’anomenaven Gecko Brothers, tenia un elenc d’actors bastant potable amb noms com George Clooney, Harvey Keitel, Salma Hayek, Juliette Lewis, Tom Savini, Danny Trejo o el mateix Quentin Tarantino. La música estil Texas Blues i una trama basada en Asalto en la comisaría del Distrito 13 de John Carpenter, va ser un divertimento que sorprenentment l’ha fet entrar en el paradís dels films de culte amb una franquícia que inclou còmics, videojocs i, ara, una sèrie de televisió.

from-dusk-till-dawn-abierto-hasta-el-amanecer-robert-rodriguez-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAmb la segona temporada ja acabada, podem dir que els seus creadors s’han quedat sense la trama incial dels germans Gecko, apartant-se del film original i ampliant la història cap a un Richie (Zane Holtz) i un Santanico (Eiza González) en guerra amb els Nine Lords, grup malvat dirigit per Malvado (Esai Morales). Les escenes són sagnants i violentes, l’acció sembla no tenir descans. Però el problema del pitjor Robert Rodriguez persisteix, com ha passat en els seus films buits de contingut com ara El Mariachi (1992), Desperado (1995), Once upon a time in Mexico (2003) i Machete (2010). Poca molla i excessiva estètica tex-mex.

Avorrides com poques, la sèrie From dusk till dawn es limita a fotocopiar-se a ella mateixa capítol rere capítol amb ganes de mantenir aquest estatus de marca  Rodriguez que no convenç gens per molt que Miramax, la productora, lluiti per mantenir-la flotant amb una anunciada tercera temporada en la immensa constel·lació de sèries que van apareixent cada any.

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards