Menú de navegació+

L’hivern ja ha arribat a Canet de Mar

Publicat el 29 novembre, 2015 per a Game of thrones, Sèries |

A+ | a-

joc-de-trons-canet-de-mar-game-of-thrones-juego-de-tronos-castell-santa-florentina-tyron-stark-lannister-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-seriesWinter is coming, com diu i repeteix mil vegades Jon Snow, un dels principals personatges de la popular sèrie d’HBO Joc de Trons. I un dels primers llocs on ha arribat l’hivern és a Canet de Mar, on ahir es va celebrar la primera festa dedicada a la sèrie i els seus fans. Entre les localitzacions de Joc de Trons a l’Estat, sembla que a Canet han estat els primers de moure fitxa per treure profit de l’èxit de la sèrie. Entre les activitats de la fira hi havia tallers per fer personatges amb pasta de modelatge, i un concurs de cosplay, que és el que va cridar més l’atenció a aficionats i a d’altres més profans a la sèrie. El guanyador del concurs va ser un jove abillat de Jon Snow, que es va presentar a Canet fins i tot amb el seu llop, un blanquíssim Ghost (o Fantasma, pels que veuen la sèrie en castellà). També van desfilar per Canet més d’una i dues Daenerys, Margaerys, almenys una Igritte i vaig comptar unes tres Melisandres. Altres personatges que van passejar per Canet van ser Lady Olenna Tyrell, una Sansa i un nen caracteritzat de Tyrion.

joc-de-trons-canet-de-mar-game-of-thrones-juego-de-tronos-castell-santa-florentina-tyron-stark-lannister-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-seriesLa Festa de Trons també va tenir el seu cantó més salvatge (no podia ser d’una altra manera en tractar-se d’una sèrie que és més que generosa amb les escenes violentes) amb els combats entre Dothrakis i Lannisters, que es van poder veure al matí i a la tarda. Els Dothrakis van tenir a Canet un sobtat interès per la cultura, ja que més d’un guerrer va ser vist a les dues conferències sobre la sèrie que es van fer a la biblioteca. La primera, a càrrec del crític de sèries Toni de la Torre, i la segona, amb l’escriptora Mercè Masnou. Un altre dels principals al·licients de la jornada va ser la visita guiada al castell de Santa Florentina, que a la sèrie és la llar de la família Tarly. La meitat del castell –on precisament s’ha filmat la sèrie– és propietat de russos, que no hi viuen però promocionen l’indret per a la filmació d’anuncis i sèries. També està previst que s’hi facin casaments, però és difícil que els aficionats a la sèrie es plantegin un casament en un indret relacionat amb Joc de Trons, perquè precisament als casaments a què ens té acostumats HBO poden passar moltes coses, i poques de bones.

joc-de-trons-canet-de-mar-game-of-thrones-juego-de-tronos-castell-santa-florentina-tyron-stark-lannister-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-seriesCom a curiositat, sembla que Samwell Tarly quan va filmar al Castell de Santa Florentina es va ben atipar de galetes de la pastisseria My Sweet Dream Cupcakes, de Canet. Aquests pastissers s’han espavilat –igual com altres comerciants– a explotar el filó de la sèrie i han fet galetes de diferents gustos per a cadascuna de les cases de Joc de Trons. Ahir en venien en una de les parades de la fira, i les primeres que es van acabar van ser les de la casa Stark, que són les que tenen més èxit. Llàstima que a la saga familiar no li vagi tan bé.

Nuria Forns

Autor: Nuria Forns