Menú de navegació+

‘Billions’, a veure qui la té més llarga…

Publicat el 7 març, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

billions01El mes de gener passat la cadena Showtime va aconseguir la millor arrencada d’una sèrie de la seva cadena (desbancant la genial Ray Donovan) amb l’estrena de Billions. Ambició, ego, poder, intel·ligència, diners, supèrbia, risc, joc i persecució són alguns dels elements que ens trobarem en aquesta sèrie que se centra en la lluita i les ànsies de més poder i notorietat de dues figures de les altes esferes que ja no en van mancades.

billions03Billions és un drama economicolegal enquadrat en el món de les altes finances, una lluita d’egos entre dos grans personatges (i també entre dos grans actors, tot i que a Giamatti el trobo sobreactuat…) per veure qui pot més. Chuk Rhoades (Paul Giamatti) fiscal general de l’Estat, fanàtic de la llei i l’ordre i implacable  perseguidor del frau fiscal s’ha proposat caçar Bobby Axelrod (Damian Lewis), multimilionari i únic supervivent d’un fons d’inversió als atemptats de l’11-S  que té una gran fortuna i que a més s’ha guanyat l’admiració de tothom com a suposat ciutadà exemplar a causa de les seves obres de caritat i suport a les famílies dels seus excompanys.

billions04Billions és Rhoades contra Axelrod. Una lluita de poders en què tot s’hi val. El poder  judicial contra el poder financer. El fiscal farà ús dels seus recursos, limitats per la llei i la moralitat, per intentar trobar proves per poder incriminar Axelrod, que es defensarà amb tots els seus recursos, quasi il·limitats, per poder no tan sols escapar sinó continuar incrementant la seva fama i fortuna.

billions07Tot i que a Billions no hi ha bons ni dolents tal com els entenem, d’entrada l’espectador se sent més atret pel personatge de Bobby Axelrod, molt més atractiu, començant per l’aspecte físic, guaperes, amb seguretat en si mateix, carismàtic, encantador i amb més capes per explorar amb referència al seu passat, del qual sabem ben poca cosa; mentre que el fiscal és un tipus poc agraciat, sempre enfadat i amb cara d’amargor permanent perquè no aconsegueix atrapar el seu rival. Cada capítol està perfectament mesurat i els guionistes ens van subministrant la informació necessària per anar estirant el fil de la complexa trama que es teixeix. És una sèrie de llarg recorregut en què la trama es va complicant i creix com una bola de neu que es va fent grossa amb girs de guió que ens subministren sovint al final de cada capítol en què canvien el rumb dels esdeveniments en un tancar i obrir d’ulls. En algun moment ens podem perdre en la terminologia financera, però la premissa és prou atractiva per voler seguir endavant.

billions05Al duet protagonista, s’hi sumen les respectives parelles, dues dones segures d’elles mateixes que formen un bon equip amb els seus marits i que ja en el capítol pilot ens regalen alguna escena en què ens deixen les coses molt clares respecte al seu poder. Elles són Maggie Siff en el paper de Wendy, esposa del fiscal Rhoades, i Malin Akerman com a Lara, esposa de Bobby Axelrod. Una de les coses més interessants en el desenvolupament de la història serà veure com els possibles interessos creuats entre les dues famílies prometen material d’alt voltatge. Com que és una sèrie de Showtime, a la trama principal hi introdueixen una sèrie de subtrames sexuals de dominació per intentar donar més complexitat a algun dels personatges, però que no tenen gaire més sentit que el de voler demostrar que és una cadena transgressora i que fan el que volen, com volen i perquè poden.

Billions és com una partida d’escacs entre dos grans personatges, una lluita d’egos o el que tota la vida s’ha conegut com un tour de force entre dos paios per veure qui la té més llarga…

Autor: Fatima Deulofeu

Administrativa i cara visible dels Serveis Socials de l'ajuntament de Blanes. Serièfila i cinèfila per vocació. Dormir està sobrevalorat i la vida social també. So say we all!