Menú de navegació+

GoT 6×5: Crònica d’urgència

Publicat el 25 maig, 2016 per a General |

A+ | a-


got-game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-girona-hodor-els-bastards-critica-serieEnviada amb Codi Morse Hodor (es fan servir les síl·labes ho dor alternativament) i reescrita des de la redacció

(Imatges enviades en xifratge per blocs gràcies a Daniel Faraday)

Està passant…

Amb el canvi climàtic assetjant-nos ens arriba finalment des de l’esquerra alternativa i ecològica i els animalistes la primera idea efectiva de com posar punt i final a les emissions de Co2, la tala indiscriminada d’arbres i tota la merda que escampa la indústria planetària. Energies alternatives? No! Simplement l’apocalipsi zombie. Ja s’han fet proves pilot. Joan Herrera i el capità Enciam podrien estar darrera aquest polèmic projecte. Això sí, es busca un voluntari per ser clavat al pi de les tres branques. Si pot ser de la CUP millor, diuen els experts.

got-game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-girona-hodor-els-bastards-critica-serieMentrestant els dubtes que tenia l’extrema dreta que viu a les Illes o l’Edat de Ferro per escollir un líder amb carisma s’han esvaït quan el més fatxa de tots, un cert Euron, ha matat el que era més fatxa abans que ell, a l’estil Le Pen. L’ala moderada ha hagut de fugir cames ajudeu-me (bé, vaixells ajudeu-me) cap a una altra circumscripció electoral. Crearan una escissió del partit mare. Ciutadans en diran. Curiós.

També ens arriben notícies de Castle Black. Els Stark s’estan rearmant per a l’enèsima repetició de les eleccions al Senat de Winterfell. Hi haurà sang ha publicat el Westeros Chronicle. Han de deixar anar el feixuc llast de la corrupció en la seva complexa coalició entre republicans, llibertaris, carlins, monjos, bruixes medievals i militars diversos, però encara n’hi ha que fan cas a assessors més perillosos que la família Pujol sencera.

got-game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-girona-hodor-els-bastards-critica-serieA l’est o a l’oest (ja ens hem perdut) continua la socialització escandalosa de la propietat privada en la ciutat coneguda com Meeren i a l’antic país dels Dothraki, que ara obeeix les ordres d’un líder suprem (una dona, oh!) que imposa una revolució cultural que ja podeu riure de la de Mao Zedong. Tot i que la religió hauria de ser l’opi del poble, com recorda de forma vehement el mariscal Varys, no es descarta una aliança provisional per posar fi al capitalisme creixent dels països veïns. 

El nostre enviat especial ens demana, si us plau, que si algú entén alguna cosa dels plans dels sonats que viuen a Braavos que ho faci saber. Teòricament els seus líders, un senyor amb els cabells llargs de nom impronunciable i la rebel Leia (o era Arya?) ─abans anarquista i okupa─, han de canviar l’ordre establert seguint els preceptes del socialisme utòpic de Bakunin. Se’ls ha vist per la Plaça dels Jurats a Girona. Arriben informes confusos sobre la seva capacitat de canviar-se de cara i altres maldats diverses.

Seguirem informant…

Lluís Simon

Autor: Lluís Simon

Periodista o similar. M'interessa tot. Heus aquí la magnitud del problema.