Menú de navegació+

‘Banshee’, un petit poble amb grans problemes

Publicat el 27 maig, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

banshee-alan-ball-cinemax-els-bastards-serie-criticaHola a tothom! Benvinguts a aquesta sessió especial de venda per blog, una nova modalitat que segurament no serà gaire eficaç però que pot establir-se, en breu, en una nova manera d’obrir mercat internacional. Avui us vull presentar un producte excepcional, poc conegut pel públic en general i que ha embadalit a totes les persones que l’han tastat. Aquest producte televisiu es diu Banshee i té al darrera una marca de confiança, Cinemax, segell de qualitat i de seguretat.

banshee-alan-ball-cinemax-els-bastards-serie-criticaQue té Banshee que no tingui la competència? Doncs ho té tot! Si el que busqueu és una sèrie d’acció, amb violència, escenes sexuals ben aconseguides, una trama sòlida, amb el punt just de complicació i grans resolucions argumentals; ja ho teniu: Banshee. Consta només de quatre temporades, la totalitat de capítols són 38, i cap d’ells té un nivell artístic menor que els altres, es manté una qualitat de notable i en més de la meitat li donaríem un excel·lent. Cal donar-li una oportunitat i amb el pilot ja en tindreu prou per enganxar-vos. Com s’ho fan? Doncs d’una manera tant senzilla que fins i tot fa vergonya que altres sèries no siguin capaços de generar interès amb tant poca cosa. Si ens agrada la qualitat, Banshee és la nostra sèrie.

banshee-alan-ball-cinemax-els-bastards-serie-criticaPer fer una pinzellada en general a la trama, només vull explicar el començament perquè us en vinguin ganes. El nou xerif de Banshee, un poble de Pennsylvania, entra en un bar i acaba assassinat. Aquest fet l’aprofita un home que passava per allà per robar.li la identitat i convertir-se en el xerif Hood i així poder refer la seva vida després de passar quinze anys a la presó i amagar-se de la màfia russa que l’està perseguint. Anirem coneixent tot la “fauna” que habita en el poble, des d’una comunitat amish, una reserva índia, uns quants neonazis, alguns militars corruptes i un llarg etcètera de persones poc amigables i amb ganes de gresca. El control de la ciutat l’intenten mantenir l’equip del xerif Hood, però qui realment mana és en Proctor, un ex-amish amb una neboda d’allò més trapella i un guardaespatlles, en Burton, pintoresc i resolutiu.

banshee-alan-ball-cinemax-els-bastards-serie-criticaEn un moment de la quarta temporada un dels policies diu: No sé que passa en aquesta ciutat, quin fenomen geogràfic ens converteix en imants que atreuen tota l’escòria i els criminals de l’est del Mississipi. I ho podreu corroborar perquè els coneixereu a tots. Cada temporada té una entitat pròpia, els protagonistes són els mateixos però les situacions, i sobretot els criminals, van canviant i augmentant en mala llet.

Argument a banda, la gran aposta de Banshee, com si es tractés d’un equip de futbol, és el planter. Quina colla de personatges i d’actors tant meravellosos conformen el càsting de la sèrie, tot ells genials en les interpretacions i guap@s a més no poder! Sobretot el sector femení.

banshee-alan-ball-cinemax-els-bastards-serie-criticaTrobo lleig parlar malament d’una sèrie per potenciar la que vull vendre, però només voldria comentar que hi ha un altre producte d’una cadena més famosa que sembla que tingui la sorpresa en propietat, i no, nois i noies, Banshee té els girs de guió més espectaculars i si a l’altra sèrie que no vull ni anomenar diuen que maten a qualsevol personatge i que, per tant, millor que no n’estimis cap, a Banshee ho perfeccionen, perquè te’ls fan estimar obligatòriament i després els emplenen de patiment i de mort. Possiblement les baralles cos a cos més impressionants del panorama televisiu de la darrera època tenen lloc a Banshee, gràcies a que el xerif Hood té una capacitat d’aguantar cops sobrehumana, i també per repartir, és clar.

Ja ho sabeu! Banshee és la vostra sèrie! Nou de cada deu crítics recomanen Banshee, i el que no és perquè no l’ha vist i fa veure que sí. Penseu que el més grans referents que analitzen les sèries estan embadalits amb Banshee, com per exemple @paugarriga, escriptor del blog Director Frustrat, i la Bastarda @alfdeve. “No hase falta desir nada más”.

Autor: Jep Soler

L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.