Menú de navegació+

BOSCH a Los Angeles Inferno

Publicat el 6 juny, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

maxresdefaultEs curiós com les novel·les de Michael Connelly sobre el policia de Los Angeles Harry Bosch hagin anat a la par de la sèrie produïda per Amazon Prime que va llençar el febrer del 2014 amb un pilot potable però que no arrencaria fins que els seus propis clients votessin en massa a favor de la seva continuació.

Curiós ja que la primera temporada, tot i tenir brots  verds i sucosos, deixava de banda els actors secundaris, fent que l’espectador la comparés amb la més que sensacional Ray Donovan, i que ha fet que els guionistes modelessin nous personatges i situacions fora de la figura de Bosch, seguint la tendència de les novel·les que, en un principi, varen ser considerades com a pur entreteniment amb poc treball de fons i que es perfilarien amb subtrames i personatges secundaris tant o més importants que Bosch.

Screen Shot 2016-05-05 at 21.30.48Titus Welliver porta el pes del protagonista principal i la seva caracterització és tan bona que Michael Connelly ha arribat a dir que Amazon no podia haver escollit millor. Recordem que el senyor Titus és un veterà de Vietnam quant a personatges de pes i relacionats amb la policia i l’àmbit judicial com a CSI, NYPD Blue, The Good Wife o Sons of Anarchy. I pels lostians, reviseu ja la seva excelsa actuació com a The Black Man  a aquest enllaç.

Bosch, la sèrie, agafa un compendi dels llibres de Connelly, esprement els seus millors moments sense que els espectadors notin salts bruscos a la trama. Els lectors de Bosch, per la seva part, admiren el fet que les situacions més emblemàtiques flueixin amb naturalitat, reconeixent l’esforç d’adaptació d’Eric Overmyer, guionista entre d’altres de Law & Order, The Wire o Treme.

Screen Shot 2016-05-05 at 21.37.26L’atmosfera LA noir i la turbulència d’un Los Angeles infernal ens porta a imatges de la ciutat ja vistes a True Detective però sense els ingredients metafísics de la sèrie de Nic Pizzolatto. Pels més entrenats visualment, molts dels plans de Bosch ens transporten al cinema de Paris Texas de Wim Wenders, el film que va guanyar la Palma d’ Or de Cannes el 1984 i que era una radiografia europea de la buidor de la ciutat californiana. Bosch beu d’aquella llunyana font, sobretot quan la càmara recorre l’espai de Los Angeles des de les impressionats vistes de la casa del detectiu a Hollywood Hills.

la-1757781-ca-0128-bosch-2-gem-jpg-20140205Assassinats sense resoldre, una mansió exquisida vigilada per seguretat privada, xarxes de corrupció policial, una ex actriu pornogràfica reciclada a femme fatale i d’altres ingredients delicats endollen la ment de l’espectador amb la irresistible figura del detectiu Bosch i tots els personatges que envolten el seu món professional i familiar, deixant anar la rigidesa del Harry Callahan dels primers episodis per obrir camins cap a una figura de policia molt més rica i  penetrant .

Amazon ja l’ ha renovat per una tercera temporada. I tenim la sensació que encara serà millor que la segona, aspecte que sembla impossible, ja que ara per ara ens hem quedat tots més que satisfets.

Autor: Víctor Gonzàlez

Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards