Menú de navegació+

Retorns i estrenes serièfiles per a aquests mesos de vacances

Publicat el 4 juliol, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieN’hi ha que diuen que els estius no són temps apropiats per mirar sèries, i per què no? Ningú m’ha respost mai de manera convincent; parlen de calor, de platja, del «ve més de gust sortir que quedar-se a casa», arguments tots ells sense gaire sentit. Si a l’estiu emets comèdies tan corrosives, àcides i esmolades com VEEP d’Armando Ianucci, qui renuncia a veure-la per la calor? La sèrie ens ha omplert el juny de situacions esperpèntiques i ens ha fet retrobar amb Julia Louis-Dreyfus, una majestuosa actriu que creix dia a dia.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieEl 17 juny Netflix ja ha penjat els capítols de la quarta temporada d’Orange is the new black, una sèrie que tinc la impressió que després d’una bona arrencada ha anat perdent interès amb el pas de les temporades, tot i que modestament crec que continua essent encara una bona sèrie amb el suport d’una bona història sorgida de la novel·la de Piper Kerman.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-seriePoseu-vos drets i reverencieu el gran personatge bastard de la televisió; el nou i evolucionat The Wolf, el gran Ray Donovan. Teníem ganes de tornar-te a veure, Ray, i des del 26 de juny ho podem fer, has tornat a alegrar-nos les nits al sofà, uno di noi que torna més fort que mai.
veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieSpencer Strasmore (Dwayne Johnson) també torna aquest estiu; l’antic jugador de futbol americà, ara assessor financer i la resta de la fauna de l’NFL arrenquen una nova temporada de Ballers, una sèrie que va passar molt desapercebuda a casa nostra, i si tenim en compte els temps que corren, aquest fet suposa més un elogi que una crítica.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieEl 21 d’agost torna Fear the walking dead. Sí, ja sé que ara no sou a casa tots drets i aplaudint per aquesta discutible preqüela, però com que sabem que la saga crea molta dependència, no podem obviar citar-la.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieTambé torna el fill del tirà, Bassam al-Fayeed, amb una nova entrega de la sèrie del canal FX, Tyrant, una sèrie de Gideon Raff (el guionista que va crear Hatufim, la israeliana que va inspirar Homeland). També tornem a tenir aquí Marco Polo, una sèrie correcta que té força clientela. I el 12 de juliol tornen els justiciers cibernètics de Mr. Robot, justiciers que des d’aquest blog hem defensat.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieA banda dels retorns, ens criden l’atenció algunes estrenes, sobretot The night of (10 de juliol), la sèrie creada pel gran guionista i escriptor Richard Price i pel guionista d’American gangster, Gangs of New York o The girl with the dragon tattoo, Steven Zaillan. Es tracta d’un remake de la britànica Criminal justice i està interpretada per John Turturro. Aquest paper el tenien reservat abans per a James Gandolfini, però la seva mort va fer que hagués de ser substituït; la negativa de Robert de Niro va fer que la cadena proposés la feina a Turturro, que interpretarà un advocat que es troba enmig d’un cas complicat amb molts matisos racials i culturals. La sèrie és d’HBO, una cadena que també estrenarà, el 17 de juliol, la comèdia Vice principals, que narra la vida dels alumnes d’un institut i de la gent que el dirigeix, si està al nivell de la injustament cancel·lada Togetherness, benvinguda sigui.

veep-orange-is-the-new-black-ballers-ray-donovan-the-shooter-the-night-of-marco-polo-els-bastards-critica-serieUSA Network el 19 de juliol inicia l’emissió d’una nova sèrie que ha despertat molta expectació, en aquest cas una ficció inspirada en la pel·lícula d’Antoine Fuqua, The shooter. El protagonista del film, Mark Wallberg, no serà actor a la sèrie però sí un dels productors. Esperem que no ens decebi, com també ho esperem de Six (18 de juliol), la sèrie de History Chanel que segueix un grup de SEAL de la Marina, el Team Six, que tenen la missió d’eliminar un líder talibà a l’Afganistan. No obstant això, la missió es veu afectada greument quan descobreixen que un ciutadà nord-americà treballa amb els terroristes.

Ja veieu que el menú és ampli, esperem que la gana us acompanyi i que la calor no sigui cap impediment per estar-se en un dels millors llocs del planeta: el sofà de casa.

Autor: Jordi Dorca

Sóc programador del Museu del Cinema. Escric a la Revista de Girona i sobre cinema i sèries a Els Bastards.