Menú de navegació+

Narcos (2015 – … )

Publicat el 9 juliol, 2016 per a Intros bastardes |

A+ | a-

[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=PtJ6yAGjsIs” /]

Música: Rodrigo Amarante – Tuyo

Narcos va ser escollida per aquest vostre estimat col·lectiu com la millor sèrie del 2015 i l’amic @exuc en fa la seva particular crònica. Avui toca, a les portes de l’estrena de la segona temporada, recordar-la a partir de la meravellosa capçalera. Ens dóna molta informació del que tracta la sèrie i si a més ja sabem que va de la vida de Pablo Escobar no hi ha perill d’espòilers, tot és a la Viquipèdia.

1438895882-gneccoLes dues coses més destacables de la intro són la cançó de Rodrigo Amarante, que a la sèrie té un gran protagonisme perquè és una de les preferides de Pablo Escobar i amb què demostra que és un gran romàntic, a més de ser un apassionat de les dones. Deu ser cosa de narcotraficants perquè el pobre Chapo Guzmán també té debilitat per aquests temes i l’han portat allà on és, però això és un altre tema. A més de la cançó, el més rellevant són les imatges reals del capo de Medellín, així ens adonem que la cosa és seriosa, que el que veurem i viurem és real. D’aquí ve l’horror de Narcos, totes les martingales polítiques, la corrupció policial, el poc valor de la vida humana, la quantitat de droga adulterada i pura, la manera d’introduir-la als països del costat, la permissivitat de les autoritats, tot és real i tot això encara passa a molts llocs.

Per tant la introducció ens mostra Pablo Escobar, els investigadors americans, la droga, els diners, les dones, la passió, la violència als carrers i un personatge, que només surt fotografiat però que és molt rellevant: Ronald Reagan. El cop de puny que etziba Narcos al govern americà és digne del gran Muhammad Ali, al cel sigui. Narcos és una sèrie valenta, que explica la brutalitat real d’un negoci que va creixent i que sembla que no té aturador. I no en té perquè a ningú li interessa matar la gallina dels ous d’or o, també pot ser, que no sàpiguen ni com fer-ho.

Remenant per internet he trobat aquest muntatge musical de DJ Nalesia que barreja imatges de la sèrie. El trobo ben aconseguit i il·lustratiu del que és Narcos. A veure si us agrada…

[sz-youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=LvHouH28Dvk” /]

Autor: Jep Soler

L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.