Menú de navegació+

Les sèries que ens queden per acabar l’any

Publicat el 6 setembre, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Eiu47qAFrQE” /]

Suposo que si en aquest article escrivís només Narcos ja us podríeu donar per satisfets. La sèrie de Netflix sobre Escobar és, sens dubte, l’estrena bastarda més esperada, estem pendents d’una temporada que acabarà amb la mort del mite del narcotràfic colombià, però per alegria de molts la seva mort no significarà la fi d’aquesta sèrie que continuarà amb altres històries al voltant del negoci de la venda de droga. Estrenada el 2 de setembre, aquesta és sens dubte una de les nostres grans apostes d’aquest últim quadrimestre de l’any.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=REEID9j4Qq4″ /]

Un altre retorn esperat és la quarta temporada de Masters of sex una sèrie creada per Michelle Ashford i interpretada pel gran Michael Sheen que ja ha estat ressenyada i elogiada en aquest blog. La cadena Showtime també ens oferirà dos retorns més: el primer serà Shameless, el dia 2 d’octubre estrenarà la setena temporada, una fita gens menyspreable per una sèrie que ja s’està convertint en un clàssic i que està molt poc (massa poc) reivindicada; i el 20 de novembre estrenaran la història creada per l’israelià Hagai Levi, The affair, després que ens deixés pendents d’un clifthunger que ja tenim ganes de revelar.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=IuS5huqOND4″ /]

HBO presenta quatre novetats importants pel que fa a les comèdies. Divorce, que suposa la tornada de Sarah Jessica Parker a la cadena (9 d’octubre) i Insecure sobre el dia a dia d’una dona afroamericana interpretada per Issa Raae, el trasllat a la televisió de la web sèrie High maintenance sobre un venedor de marihuana a Nova York (16 de setembre) i la gran aposta el western Westworld amb Anthony Hopkins i Ed Harris que s’estrenarà el 2 d’octubre.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=UivyT8nZVx8″ /]

FX també aposta per la comèdia amb Better things amb una actriu que intenta mantenir la feina i tres filles tota sola. L’altra sèrie és Atlanta, inscrita en el món de l’escena del rap d’aquesta ciutat de Georgia. Apostes que acompanyaran l’esperat retorn d’American horror story el 14 de setembre.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Y-VRxbRuBjA” /]

A l’espera de saber la data del retorn de Prison break (mama por, molta por), Fox emetrà una altra temporada de Brooklyn nine-nine el 20 de setembre i Empire el 21 de setembre. NBC estrenarà el 14 de setembre la segona temporada de Blindspot i el 24 de setembre la quarta temporada de The blacklist. En canvi, l’ABC no presenta grans propostes i sembla que s’ho juga tot al retorn de The walking dead el 23 d’octubre. La que sí que presenta novetats és CBS amb la nova McGyver, que s’estrenarà el 23 de setembre, estarem atents a aquesta arriscada aposta. L’ABC estrenarà Notorius, un thriller, i el drama polític i policial Conviction el 3 d’octubre.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bNLUUfFLlQ0″ /]

Qui arriba carregada de novetats és Amazon, que estrenarà la comèdia negra One Mississippi el 9 de setembre, emetrà la tercera temporada de Transparent el 23 de setembre, també la tercera de Mozart in the jungle al desembre, però sobretot s’espera l’estrena de la sèrie escrita, dirigida i interpretada per Woody Allen Crisis in six scenes, la sèrie també tindrà Miley Cyrus com a actriu, la trama gira al voltant d’una família de classe mitjana dels anys seixanta als Estats Units, i la manera amb què la vida de cada un d’ells canvia quan un convidat inesperat es presenta a casa seva. El 30 de setembre tenim una cita ineludible.

Ja sé que no arribareu a tot arreu, però teniu una carta àmplia per triar almenys un entrant, un primer, un segon i unes postres que us facin un menú arregladet per passar el que queda d’any. Aquí us ho anirem comentant, serà un plaer que ens hi acompanyeu.

Autor: Jordi Dorca

Sóc programador del Museu del Cinema. Escric a la Revista de Girona i sobre cinema i sèries a Els Bastards.