Menú de navegació+

‘Westworld’: sèrie autèntica, ànima sintètica

Publicat el 24 octubre, 2016 per a Sèries |

A+ | a-

westworld03Westworld és el present i el futur de la televisió i en concret de les sèries televisives. Només començar ens mostra un futur incert en què l’entreteniment té un gran pes específic, i de mica en mica, deixa la superficialitat per endinsar-se en la relació entre humans i robots i sobretot com aquests es pregunten per la pròpia existència. Però aquest relat sobre la consciència moral, les preguntes sobre el futur o sobre l’alienació de la societat avancen de manera subtil, sense pressa, i deixen espai a l’espectacle visual i al goig de visionar una història de ciència-ficció entre el classicisme i la modernitat. Una de les característiques fonamentals que mostra aquest remake d’Almas de metal i Mundo futuro és la foscor i les ombres d’un futur aclaparador, gairebé terminal, d’una societat moderna que va cap a la pròpia destrucció; la qual es combina perfectament amb la claror de l’espectacle, que ofereix un futur parc temàtic on la societat pot anar a matar el cuc de l’estrès diari.

westworld02Tot i el seu to, la sèrie també destaca perquè és un producte treballat des de la qualitat (no només estètica) també en la planificació de cada detall, de cada pla, de cada aparició a la pantalla dels protagonistes. Cada instant encaixa com si es tractés de la peça d’un robot meticulosament construït. És una autèntica filigrana des de l’inici, i un ja se n’adona veient els títols de crèdit.

westworldPer tot plegat, amb el pas del temps descobreixes que les sèries televisives amb la signatura de l’HBO són sèries de personatges. Des dels Soprano fins a Joc de trons, passant per True detective, tots els personatges estan dibuixats i marcats per ser els eixos centrals de la història que ens volen explicar. Al final, el camí cap allà on ens portin és indiferent, el més interessant de tot és conèixer personatges polièdrics que ens permetin endinsar-nos en les seves vivències, en les seves preguntes; ja que tots ells es qüestionen, evolucionen o s’identifiquen amb cadascun de nosaltres o les nostres neures.

En definitiva, a Westworld li caldrà avançar a cada capítol, de mica en mica, però de moment es tracta d’un gran esdeveniment per a tots aquells que trobaven a faltar a la graella televisiva una sèrie de ciència-ficció amb tots els ingredients bàsics per gaudir sense deixar de reflexionar.

Narcís Mir

Autor: Narcís Mir

  • Web: