Menú de navegació+

El qui faltava pel duro

Publicat el 20 desembre, 2016 per a General |

A+ | a-

Ja hi som tots. Amazon ha aterrat a l’Estat i, juntament amb Netflix i HBO, vol acabar amb el monopoli que tenia Movistar+.

Davant de tanta oferta, fins i tot a nosaltres ens costa decidir cap a on tirem. És per això que hem decidit fer una petita guia sobre què ens ofereix cada plataforma i en quins aspectes són més competitius i en quins menys. Al final de tot teniu una taula comparativa

MOVISTAR+

La plataforma espanyola, fins fa cosa d’un any, tenia gairebé el monopoli, amb permís de Filmin i Waki Tv, de les subscripcions per poder veure pel·lícules, sèries o documentals, però amb l’arribada dels monstres americans a l’Estat la cosa se’ls complica, i molt.

L’avantatge que té actualment Movistar+ respecte a les seves principals competidores és el cinema. Les pel·lícules es poden veure molt abans en aquesta plataforma que en la majoria. A part d’això, també compta amb un catàleg de sèries molt ampli.

A favor: les estrenes de cinema

En contra: moltes sèries no tenen totes les temporades i el preu: als 25€ al mes que pot arribar a costar de sortida s’han de sumar els 10€ que val el paquet de cinema i els 7€ que val el paquet de sèries

NETFLIX

El gegant americà és líder als Estats Units en VOD. Va arribar a l’Estat espanyol fa poc més d’un any i, per poder competir amb Movistar+, compta amb un preu més reduït i, sobretot, amb les sèries de producció pròpia. Però el món dels drets és molt complexe i, tot i que Netflix és la productora de sèries com House Of Cards o Orange Is The New Black, aquestes s’han pogut veure abans a Movistar+ perquè la companyia americana li va vendre els drets d’emissió.

Tot i això ─que ja ha deixat de vendre-li els drets─, a Netflix es poden veure sèries tant potents com Stranger Things, The OA, Narcos o documentals com Amanda Knox, Making a Murder o Virunga. Pel que fa a pel·lícules les produccions pròpies encara els hi falta un punt.

A favor: les sèries de producció pròpia i els preus: es pot arribar a gaudir de Netflix per 36€ l’any amb una qualitat 4K (si es comparteix el compte amb 3 persones més)

En contra: els drets de sèries tant importants com House Of Cards o Orange Is The New Black que té cedits a Movistar+

HBO

La cadena de les sèries per excel·lència. El fet de veure el segell HBO ja és símptoma de qualitat. Sèries com The wire, The Newsroom, Carnivale… són de visionat obligatori. A més, compta amb totes les temporades de la sèrie del moment, Game of Thrones, a diferència de Movistar+. Ara s’haurà de veure què passa amb la nova temporada, qui la podrà emetre i qui no. També es podran veure les sèries de la seva marca blanca, Cinemax. Sèries com Banshee, Quarry o The Knick es troben en el seu catàleg.

Per tal de competir amb Netflix ha aterrat a l’Estat amb un preu de 8 euros mensuals.

A favor: el catàleg de sèries pròpies i el preu

En contra: poques sèries d’altres productores

AMAZON PRIME

L’últim dels americans a aterrar. Ho va fer en silenci, sense anunciar-ho a tort i a dret, fins al punt que hi ha molta gent que encara no ho sap.

Amazone Prime no vol competir ni amb Netflix ni amb HBO. La seva producció és destinada a petites joies com Transparent, Mozart In The Jungle o Bosch. Una de les característiques d’Amazon és com decideix quines sèries emet i quines no: encarreguen el pilot d’una sèrie, el posa a disposició dels seus usuaris i, per mitjà de les votacions d’aquests, s’encarreguen les temporades senceres de les més votades passen.

Per a tots aquells usuaris Premium d’Amazon el seu servei de VOD és gratuït. Per la resta són 3 euros els 6 primers mesos i 6 la resta.

A favor: el reduit preu del seu servei i la sèrie Mr. Robot.

En contra: no compta amb grans produccions

 

Movistar+ Netflix HBO Amazon Prime
Sèries 255 335 111 448 (als Estats Units)
Pel·lícules 1.890 1.689 737 7.075 (als Estats Units)
Qualitat (*) SD Fins a 4K 1080p Fins a 1080p
Dispositius simultanis 1 1/2/4 2 3
¿Descàrrega offline? No
Preu Des de 25 euros al mes 7,99 euros / 9,99 euros / 11,99 euros mensuals 7,99 euros mensuals 19,95 euros anuals (el mes surt a 1.67 euros)
Primer mes gratuït? No
(*)La qualitat dependrà molt de la velocitat de baixada

 

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards