Menú de navegació+

El cine del 2017: tothom a punt?

Publicat el 5 gener, 2017 per a Cinema |

A+ | a-

Diuen que ja no es fa bon cinema, que s’han acabat les idees, que allò que és bo es fa a la televisió i un munt de frases parcials, mig buides i tòpiques més. El cert és que el cinema està en un bon moment i que com a tota art es fan coses que estan bé, d’altres que no, algunes grans obres i algunes obres menors. La cartellera d’aquest 2017 demostra que es fa bon cinema i que algunes propostes que es projectaran a les nostres sales aquest any mereixen, si més no, que hi estiguem molt atents.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hZC8aFGU2qg” /]

No cal anar gaire lluny, aquest 6 de gener, s’entrena Silencio, l’última proposta de Scorsese amb Liam Neeson i Andrew Gardfield, que encarnen dos jesuïtes que viatgen al Japó del segle XVII. Aquest mateix dia arriba la darrera pel·lícula de Xavier Dolan Solo a la fin del mundo, amb un escriptor que agonitza i decideix tornar al seu poble natal i explicar-ho. Takeshi Miike estrena Terra formars el 19 de gener i Damien Chazelle (Whyplash) també arriba a les sales amb un nou film La La Land una setmana abans, el 13 de gener. El dia 20 el gran Jeff Nichols estrena Loving i haurà de competir amb l’últim treball de Shyamalan Múltiple. La bèl·lica Billy Lyn, d’Ang Lee, el thriller Como perros salvajes, de Paul Schrader, Diré tu nombrede Sean Peen amb Bardem i Charlize Theron s’estrenen el 27 de gener i la mafiosa Vivir de noche, de Ben Affleck (27), tanca un gener prometedor.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=t0lBYhhSqYE” /]

Hotel Europade Denis Tanovic (3 de febrer), és la primera proposta que ens agrada d’un febrer que també tindrà films com ara La gran muralla, de Zhang Yimou (17 de febrer), i  el biopic sobre el creador de McDonald’s El fundador, de John Lee Hancok (24 de febrer). El febrer també serà el mes del Rey Arturo, de Guy Ritchie (24), i de la tornada a la direcció de Denzel Washington amb Fences (26 de febrer), la història d’una antiga estrella del beisbol en decadència. Ja al mes de març arribarà l’adaptació de La pastoral americana, de Philip Roth, que dirigeix Ewan McGregor (3 de març), la seqüela de Lobezno inmortal, Logan, dirigida per James Mangold, la segona part de Trainspotting, de Danny Boyle, i El bar, dirigida per Àlex de la Iglesia.

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_O6YW4Rxubk” /]

La primavera també arriba molt carregada amb títols, com ara Personal shopper, d’Oliver Assayas (14 d’abril), la comèdia Bastards, de Lawrence Sher (21 d’abril), Los guardianes de la galaxia IIde James Gunn (5 de maig), Alien covenant, de Ridley Scott (19 de maig) i Star wars: episodi VIIIde Rian Johnson (26 de maig).

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=YPUASeS6qc0″ /]

L’estiu ens portarà el retorn de Kingsman, de Matthew Vaughn (Juny), la nova World war Z, de J. Bayona, el 9 de juny; les noves entregues d’animació Cars 3, de Brian Fee (16 de juny), i Gru 3 el 30 de juny, també arribaran el nou Spiderman, de John Watts (7 de juliol) i els Transformers, de Michael Bay (28 de juliol).

[sz-youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=GHUCF6cV_sY” /]

La tardor estarà molt marcada per l’estrena el 6 d’octubre de Blade runner 2049, de Ridley Scott, i per la nova entrega de Thor: Ragnarok el mes de novembre. Però segurament encara hi veurem altres treballs que a dia d’avui no tenen data d’estrena, com ara 20th century women, de Mike Mills, American assassin, de Michael Cuesta, Colossal, de Nacho Vigalondo, Midnight special, de Jeff Nichols, Missió: imposible VI, de Christopher McQuarrie, o Molly’s game, d’Aaron Sorkin.

Ja veieu que de crisi del cinema, res de res, i que a les sales encara hi ha prou de tot perquè ens hi anem acostant. Tothom a punt?

Autor: Jordi Dorca

Sóc programador del Museu del Cinema. Escric a la Revista de Girona i sobre cinema i sèries a Els Bastards.