Menú de navegació+

’24 legacy’, «Jack Bauer in black»

Publicat el 15 febrer, 2017 per a Sèries |

A+ | a-

Canviar el protagonista d’una sèrie o una saga cinematogràfica que tenen molts seguidors és arriscat, molt arriscat. Doctor Who o James Bond ho fan, sí, però aquest és un dels signes d’identitat d’aquests productes. Els permet, seguint el mateix esquema, afegir-hi les característiques personals dels nous actors perquè no sigui sempre el mateix.

La cadena FOX, després de 8 temporades i una pel·lícula de 24, ha decidit prescindir de Kiefer Shuterland com a protagonista de la sèrie —potser a causa de l’edat de l’actor, potser perquè ara està immers en la sèrie Designated survivor— i canviar la cara del nou agent de la CTU per la de Corey Hawkins (The walking dead) en el paper d’Eric Carter, un exranger que va liderar el grup que va posar fi a la vida del terrorista Bin Khalid. Mesos més tard d’aquesta operació, Carter és atacat per seguidors de Bin Khalid. A partir d’aquí comença el que és típic d’aquesta sèrie, un córrer amunt i avall de la ciutat per tal d’aturar els terroristes.

Els primers dos capítols ràpidament ens han situat i, com en les anteriors temporades, en aquesta repeteixen els mateixos esquemes: l’amenaça terrorista, el problema personal del protagonista —a les anteriors temporades solia ser la filla de Jack Bauer; en aquesta és la dona de Eric Carter—, les suspicàcies dins la CTU i el complot dins la Casa Blanca —en aquesta, canviada per una campanya a la presidència—. I la pregunta que em faig és la següent: si una cosa funciona, cal tocar-la? I la meva resposta és: si ho pots millorar, sí!

Ara ja fa anys que no he vist res de 24 —l’última temporada la van emetre el 2010—, però al començament vaig cometre l’error de començar-la tard i em vaig empassar tres temporades en 3 setmanes. El resultat va ser que, a partir de llavors, sempre he vist el mateix una vegada rere l’altra. I aquest cop, pel que sembla, no serà diferent. Mateixos escenaris, mateixos problemes i sí, diferent protagonista, però em sembla a mi que en aquest cas ha estat un canvi que li anirà a la contra a la sèrie. Jack Bauer és molt Jack Bauer.

No m’entengueu malament, no renego de 24 legacy, crec que és una franquícia perfecta per oxigenar el cervell. Són 45 minuts que pots veure com una altra persona treu la llengua fora i no ets tu. El que critico, i només em baso en els dos primers capítols emesos, és que ni els creadors originals de la franquícia ni Kiefer Shuterland, en aquesta en funcions de productor, hagin estat capaços d’aportar alguna cosa més que diferenciï 24 Legacy de 24, tret de l’actor principal. Continua sent una sèrie carregada de tòpics en què el negre és traficant, el musulmà és terrorista i el blanc és molt patriòtic.

Podria ser que quan s’acabi la temporada hagués d’imprimir aquest article, posar-hi una mica de sal i empassar-me’l. Si això passa, ja us ho diré, jo o algun company bastard, perquè podria ser que el paper se’m posés malament a l’estómac.

Autor: Jordi Taulats

Dissenyador d'El Punt Avui i encarregat de controlar aquesta patoleia de Bastards