Menú de navegació+

Factoria Corman supera DC i Marvel

Publicat el 26 maig, 2017 per a Cinema |

A+ | a-

Demà dissabte s’estrena a Figueres, a La Cate (20 h), el darrer film de la Factoria Corman, Jo soc Batman 2: la broma humida, dirigit per David Callahan Ruiz. El director gironí, figuerenc i apassionat del conill de Vilafant, va guanyar el premi del públic en el prestigiosa Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, altrament dit Cotxeres, amb la primera part de Jo soc Batman. En aquesta segona part repeteix en el paper de Bruce Wayne en Jacint Casademont, tornant a demostrar que per posar-se a la pell del ratpenat més famós cal tenir una gran capacitat de concentració i mantenir un estat de forma física excel·lent.

El cinema de superherois es caracteritza per una sèrie d’elements imprescindibles que no passen desapercebuts en el film, com per exemple l’aparició d’altres superherois (Spiderman), el cameo d’actors d’elit (Jason Statham), moments dramàtics i de tensió (la trucada telefònica), escenes de sexe no resoltes i amor platònics (aquelles mirades i els mugrons a l’aire), per acabar amb acció pura i dura que esquitxarà tots els personatges.

Com que es tracta d’una segona part, hi ha d’haver alguns trets diferencials, però sense perdre l’essència de l’original. Per aquest motiu, el clima i la influència d’Albert Serra (possiblement el segon millor director gironí) es mantenen al llarg de tot el metratge, però s’hi hi han incorporat algunes novetats. La presència d’en Robin (Marcos Fernández), company etern d’en Batman, era obligatòria per donar més profunditat a la trama, i l’aparició de l’Alfred (Àngel Amieva), el criat del senyor Wayne, és el toc d’elegància que necessita un film d’aquesta categoria.

Jo de vosaltres no em perdria la presentació mundial de Jo soc Batman 2: la broma humidaperquè podreu aprofitar i comentar amb els protagonistes i director aquest espectacular treball. Estar davant de tota aquest tropa artística serà tot un honor i una oportunitat per aprofundir més en les metàfores i el rerefons social que amaga aquest film, que aconsegueix entretenir i fer pensar. El futur és de la Factoria Corman, ja podeu tremolar DC i Marvel. Una cosa més, recordeu que després de l’eterna llista de crèdits finals hi ha una escena més!

Us deixo l’enllaç de la primera part perquè hi aneu amb els deures fets:

Autor: Jep Soler

L'home de pes dels Bastards. Nyerro. Tot depen.