El terme cougar (“puma”) en anglès col·loquial s’aplica a dones que busquen un home més jove que elles i es va popularitzar arran d’una plana web de cites de Vancouver amb el nom de Cougardate.com. Importants celebrities americanes han seguit la moda de sortir amb homes 10 o 20 anys més joves, com ara Madonna, Demi Moore, Kylie Minogue, Mariah Carey i Sharon Stone, tot i que el cinema dels 70 i 80 ja s’havia fet ressò d’aquest fenomen amb pel·lícules com 40 carats (1973), Class (1983) i Loverboy (1989).
Hello, my name is Doris, dirigida per Michael Showalter, segueix la tradició del concepte cougar amb una Sally Field que als seus 60 anys s’enamora perdudament del seu col·lega de feina, encarnat pel millennial Max Greenfield. El títol de la pel·lícula no és gratuït, ja que implica la connotació sexual de la dona a través de l’expressió Hello, my name is…, una frase que rarament s’utilitza en anglès per presentar-se si no és per demanar favors sexuals implícits a la potencial parella.
Sally Field, com sempre, fa una feina impecable que permet respirar i expressar la personalitat del gran actor Max Greenfield, el qual no deixa indiferent a ningú, sobretot pel seu somriure innocent i un savoir faire que embadaleix dones, homes i fins i tot gats.
Però recordeu, si voleu combinar la simpàtica Hello, my name is Doris amb una obra mestra, no deixeu de repassar Sunset Boulevard (1950), de Billy Wilder, amb Willian Holden i Gloria Swanson. Sí, amics, era una època en què l’originalitat en el cinema era constant, i no com ara, que sembla que els remakes i els homenatges encoberts són la tendència general en un món cinematogràfic cada vegada amb menys idees i històries originals per explicar.
Autor: Víctor Gonzàlez
Professor i formador pedagògic en llengües i noves tecnologies per a escoles internacionals. Crític de cinema a @elsbastards
- Web: http://www.exuc.org/
- Twitter: https://twitter.com/Exuc
- Facebook: https://www.facebook.com/vikgo