El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Hola envinats!!

Avui he assistit a la 1ª presentació d’exclusives que ha promogut el majorista Setdevins, a les instal·lacions de l’auditori de Girona, dels cellers i bodegues dels quals té la representació exclusiva en les nostres comarques.

Hi he assistit convidat per la Motse i el Paco, propietaris del restaurant Miramar de Llançà, coneixedors de la meva passió vinícola. Ah! i no us ho perdeu! M’hi ha acompanyat la meva dona!! Si, si, l’Helena!! Que farta de sentir-me parlar de les excelències dels vins tastats, ha decidit d’una vegada per totes acompanyar-me! Ens ho hem passat molt bé!

Bé, la primera qüestió que em bé al cap una vegada vistes les bodegues i tastats els productes oferits, és la següent: Per què se’n diu “presentació d’exclusives” si d’exclusives no n’hi havia ni una?? Reflexionem-hi si us plau!!

Anem al gra!! Hem tastat molta cosa la veritat, però us faig un resum del més destacable:

Cadac 2005 criança del celler Martín Faixó (Empordà). ( si, si Dani, el Cadac!! Ho sento nano!! I dues copes!!). En dos paraules: IM – PRESSIONANT. Maravellòs. Ple de potència, cremòs i llarg. Una delícia. 6 mesos més d’ampolla i serà per caure espatarrat!!

Trasnocho 2004 criança del celler Remírez de Ganuza (Rioja). Molt i molt bó. Fantàstic equilibri entre fruita i fusta. Donem pas als riojas atrevits!!

Carmelo Rodero 2004 criança de Bodegas Rodero (Ribera del Duero). Aquest ja el coneixeu molts de vosaltres. En la seva línea. De lo milloret de la Ribera del Duero, com sempre!!

Ferratus 2004 criança i Ferratus Sensaciones 2003 criança de Bodegas Cuevas Jimenez SL (Ribera del Duero). A aquests feia temps que els hi tenia ganes. Sorpresa molt agradable!! Fruita madura, torrats fins (xocolata). Potent i carnòs. Molt llarg. La definició es bona per a tots dos vins.

Chivite Colección 125 Blanc fermentat en fusta del celler Julián Chivite SL (Navarra). Per fi he tingut l’ocasió de tastar-lo!! 45 € l’ampolla. No està malament per un blanc!!! 100% Chardonnay. Gras i molt elegant. La veritat es que és molt bó!!

Bé, hem tastat molta més cosa, però ho deixo aquí. De la resta la veritat es que no hi ha res que ens hagi sorprès.

Salut Envinats!!

Envinats Miquel i Josep, ja heu fet la tria dels vins que tastarem el dia 8?? A veure si doneu alguna pista!!

Publicat per : Carles Ovide.