El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Fira del Vi de Falset

Aquest passat pont de maig, els Envinats Carles i Dani, vam passar uns dies a L’Espluga de Francolí, al mateix costat de Poblet, i vam aprofitar per arribar-nos al Priorat a visitar algun celler i gaudir de la Fira del Vi de Falset.

A banda dels magnífics dies passats en família, el vi va ser l’estrella. Al Monestir de Poblet vam poder tastar els vins del Celler Abadia de Poblet. Produeixen dos vins, tots dos de Pinot Noir. Una raresa a les nostres contrades i una oportunitat de tastar aquesta subtil varietat fora de la Borgonya. Vam poder catar els vins “Abadia de Poblet”, i “Masos de Poblet”. Va ser un tast ràpid després de la visita al Monestir, però suficient per adonar-se que valen la pena. Tots dos són excel.lents i recomanables. El primer amb més fruita i menys fusta i el segon amb més complexitat i aromes secundaris. Uns dignes representants a casa nostra de l’elegant varietat francesa.

L’endemà, vam visitar a Gratallops el Celler Clos de l’Obac, un dels cellers més importants del Priorat on ens van explicar tot el procés que segueixen per produir els seus excel.lents vins.

Evidentment, després de la visita a les sales de maceració i de botes, vam poder tastar els seus vins. Tots magnífics. Vam començar pel seu blanc : Kyrie. Tal i com ens van explicar : un blanc fet amb filosofia de negre. Vam continuar amb el Miserere, el segon vi de la casa però boníssim i va meravellar-nos el complex Clos de l’Obac. Per acabar, vam tastar el Dolç de l’Obac. Un dolç inoblidable.

I el dissabte vam gaudir de la Fira del Vi de Falset. Una visita molt agradable per fer amb família i no només per tastar vi. També val la pena degustar els bons olis de Siurana i participar en les diverses activitats que hi són incloses (parades de joies, activitats literàries,…). Com podeu veure a la fotografia de la dreta, vam deixar constància que els Envinats havien passat per Falset…

En resum, una bona experiència a repetir l’any vinent i que podem planificar per compartir plegats més envinats.

Dani Coll