El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris
M√©s d’un cop hem comentat que compartir l’afici√≥ de tastar vins amb els amics √©s fins i tot millor que el plaer d’assaborir-los, i quan es t√© la sort de tenir a prop llocs com El Magatzem del Pont on es pot comprar i ser aconsellat per bons professionals com la Linda i el N√©stor, la suma √©s perfecta. (Veure fotos)

En aquesta ocasi√≥, els Envinats ens vam despla√ßar a la magn√≠fica sala de cata que Destil.leries Gerunda disposa al costat de la botiga, on la Linda ens va proposar fer un tast a cegues de set vins de la DO Ribera del Duero. Un exercici que practiquem poc i que √©s molt recomanable ja que permet un acostament m√©s sincer al tast, alliberant-nos dels possibles prejudicis i influ√®ncia que podem tenir pels noms i etiquetes i que facilita aix√≠ la concentraci√≥ en els nostres sentits a l’hora de valorar el que bevem.

Tot i compartir la mateixa DO, els vins del tast podríem dir que tenen força diferències entre sí, fins i tot radicals en alguns casos. Els vins tastats -i en aquest ordre- foren :

Fescenino 2007. Tinta del país. 10 mesos criança.
Un vi que tots plegats trobàrem molt més jove que no pas els 10 mesos de bóta que indica la nota de tast de la seva etiqueta. De color viu i brillant, amb tons violacis. Fruitositat sense complexes i excel.lent frescor, amb un pas lleu per bóta (imposible que siguin els 10 mesos indicats en etiqueta) que li proporciona el cos suficient, sense que les virtuts de la joventut es vegin alterades.

Emilio Moro Finca Resalso 2006. Tinta fina. 4 mesos roure francès Allier.
De color viu amb ribet rub√≠. Certa evoluci√≥, fruita de bosc, tocs herbacis i minerals. Tanins secants. Amb m√©s pes i cos que l’anterior.

C√≥ndita 2006. Tempranillo. Crian√ßa de 14 mesos roure franc√®s i americ√†.De color cirera tapat i ribet amb tonalitats viol√†cies de certa juventut. Fruita vermella madura, notes de xocolata i regal√®ssia. En boca es potent amb tanins secs per√≤ madurs. Molt m√©s complexe que els dos anteriors. Un molt bon vi que tots estiguerem d’acord t√© una relaci√≥ qualitat-preu molt bona comparada amb el seu germ√† gran Mauro.

Pago de los Capellanes Crianza 2006. Tinto fino 90%. Cabernet Sauvignon 10%. 12 mesos de roure francès.
Un vi molt conegut i que molts hav√≠em tastat en d’altres ocasions trobant-lo excel.lent, aquest cop el trob√†rem for√ßa tancat. Fou una sorpresa trobar-lo tan poc expressiu en nas. En boca, molt millor. Fruita encara present i ben ensamblada amb la fusta i amb tocs minerals.

Astrales 2006. Tinto fino. 18 mesos de barrica.
De color roig picota força tapat. Un vi amb cos, imponent. Amb una presència de fusta molt evident tant en nas com en boca però identificant-hi encara fruita. Sotabosc, xocolata, torrats.

Abadia Retuerta Selección Especial 2004. Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot. 18 mesos de fusta.
El vi m√©s evolucionat dels que vam tastar. De capa alta amb ribet ataronjat. Forts aromes provinents de la crian√ßa en fusta al primer moment que vam reduint-se en deixar-lo reposar. Fruita vermella madura amb un predomini clar del seu pas pels 18 mesos de barrica en forma d’aromes fumats, notes de tabac.

Valduero 2003. Tinta fina. 15 mesos de bota.
Un clàssic de Ribera del Duero. Predomini dels aromes aportats per la fusta sobre una minvant fruita, tot i que encara hi és present.

Des d’aqu√≠ el nostre agraiment a la Linda pels seus comentaris savis i sincers, intentant en tot moment utilitzar un llenguatge planer i entenedor i deixant que cadascun de nosaltres anessim descobrint o opinant sobre els diferents vins tastats.

Carles Ovide i Dani Coll