El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Fòrum Gastronòmic 2009

Aquests dies s’està cel.lebrant el Fòrum Gastronòmic 2009 a la ciutat de Girona i alguns dels Envinats no ens hem pogut resistir a la temptació de fer-hi una passejada.

L’oferta és bastant gran i els diferents tallers i actes que s’hi fan interessants. A banda de tot el que pot interessar al sector professional de l’hosteleria, també hi ha un important gruix d’expositors que ofereixen els seus productes al públic general. Entre ells, cellers i distribuïdors de vins de les DOs catalanes i algunes d’estatals.

Tot passejant, vam aprofitar per xerrar una estona amb en David Molas, propietari i ànima mater del conegut celler de la DO Empordà, Vinyes dels Aspres.

Durant l’interessant conversa que vam tenir amb ell, vam poder tastar els seus vins. Tots pensats i el.laborats seguint el criteri que més ens agrada : ser fidel a la terra i els ceps que tenim a casa nostra. Garnatxa negra i blanca, samsó formen part de l’essència dels seus vins, tot i incloure cabernet sauvignon, merlot i sirah en algun dels cupatges.

Uns vins engrescadors : Blanc dels Aspres (garnatxa blanca fermentat en bòta), Oriol (el jove amb cupatge de CS, ull de llebre, garnatxa negra i samsó), Negre dels Aspres (16 mesos de fusta. Cupatge de CS, garnatxa negra i samsó), S’Alou (el més complexe i afinat. Amb 16 mesos en bòtes noves. CS, garnatxa negra i samsó a parts iguals i un 10% de Syrah). I dos vins dolços molt especials : Vi de panses (garnatxa roja 100%) un dolç deixat fermentar de forma natural, sense alcohol afegit i que, tal com diu el seu nom, és com fer un mos de panses a cada glop i Bac de les Gineteres (garnatxa roja 100%) de gust més intens i llarg que l’anterior, segurament per la seva peculieritat d’haver estat fins a 54 mesos (!) a la intempèrie. Una bona experiència i que caldrà repetir per tastar-los en millors condicions al seu celler de Cantallops.

I seguint la nostra ruta, no ens vam poder estar d’aturar-nos a l’stand del Celler Martín Faixó. El culpable, un dels vins que més ens agraden de la DO Empordà (tant a en Carles com a mi) : Cadac 2005.

Ben acompanyats (com podeu veure a la foto), vam poder tornar a tastar la mineralitat d’aquest vi fet a les vinyes que el celler té a prop de Cadaqués, on aconsegueixen transmetre el torment dels ceps pel vent i pel sòl de pissarra als seus vins.

Tot plegat, una jornada ben aprofitada, no trobeu ?

Dani Coll.