El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Montsant!

Jove Denominació d’Origen constituïda al 2002, amb vins d’una qualitat excel·lent, comparable sense complexes als cotitzats Priorats, i a preus més assequibles que aquests últims, que els fa més atractius per a molts consumidors.

Finca l’Argatà i Dido, ambdòs de l’anyada 2006, són els últims vins que he tastat darrerament, tot i no ser la primera vegada que els tastava, donant-me bona fe del que ja tenia molt clar: a Montsant fan vins formidables!

Finca l’Argatà 2006: Cupatge de Garnatxa, Syrah, Cabernet Sauvignon i Carinyena. Criança de 12 mesos en botes de roure francès i americà. De color cirera tapat, vora grana i aspecte untuòs. Amb records de fruita negra madura, cremòs i gras, complexe. Un pèl evolucionat. Carnòs, dels que omple la boca, saboròs i llarg. Convenient decantar-lo una horeta o dues abans de consumir-lo.

Dido 2006: Cupatge de Merlot, Garnatxa i Cabernet Sauvignon i curta criança en roure. De color cirera intens i llàgrima untuosa. Molt de cos, aromes de fruita vermella madura amb notes minerals i florals, molt ben conjuntades amb la cremositat del roure. En boca té una entrada potent però elegant i amb sensació de frescor, amb final llarg i persistent. Magnífic.

Apa, salut i bon vi!!
Carles Ovide