El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

GiroVi 2009

Un any més, s’ha cel.lebrat el GiroVi 2009, l’interessant concurs de vins i caves de Catalunya que l’Agustí Encesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès, organitza anualment des del 1996.

Tot i que alguns de nosaltres ja hi hem assistit altres anys de forma individual (veure GiroVi 2008), aquest any vam assistir-hi tots plegats, com els Envinats.

(Veure fotos dels Envinats al GiroVi 2009)

El concurs va transcòrrer com cada any, fent el tast dividit per diferents categories (blancs joves, blancs amb bóta, negres joves, negres criança, caves, dolços,…), en diverses taules de tastadors on cada taula decidia els tres millors vins valorats segons la seva aparença, aroma i gust. En acabar el tast, es va procedir a anunciar els diferents guanyadors de cada taula i tot seguit vam poder sopar plegats, aprofitant per compartir els diversos vins participants entre les taules i també per contrastar opinions.

El concurs va comptar amb la presència de diferents personalitats polítiques i del món del vi català, a destacar especialment, la presència durant una estona de Josep Roca qui va voler col.laborar així amb la cel.lebració de l’acte.

Un aspecte remarcable d’aquest concurs és el gran nombre de tastadors i la seva diversa procedència, la qual va des de la presència de professionals experts fins al simple afeccionat, compartint tots ells – això sí – la passió pel vi i la seriositat en les seves valoracions.

Segons el meu parer, aquesta és una molt bona manera d’entendre el món del vi fet a Catalunya : valorant-lo i qualificant-lo no només pels més experts sommeliers, sino també pel gran públic, qui en definitiva és qui l’haurà de consumir i gaudir en darrera instància.

Consulteu els diferents guanyadors de cada categoria a la pàgina web oficial del GiroVi.

D’altra banda, com sempre intentem fer els Envinats, vam aprofitar per fer nous amics (com la Jordina del Celler Martín Faixó i en Roger de Celler Roger Rius) i retrobar-ne d’altres (com l’Alfons Petit i l’Anna) passant una estona molt agradable al voltant de copes de vi.


Llarga vida al GiroVi !

Dani Coll