El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Entre les províncies de Cuenca i Toledo, es troba el celler Finca Antigua, en una de les millors zones de la DO La Mancha. El segell característic d’aquest celler es que destinen cada parcel·la a l’elaboració d’un vi diferent. Elaboren varietals de Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Petit Verdot (negres) i Viura (blanc). Així mateix també un reserva de 16 mesos i no podia faltar el vi estrella de la casa, elaborat amb raïms d’una parcel·la molt concreta (Pico Garbanzo).

Però per mi l’estrella d’aquest celler es el Finca Antigua Criança. Un vi elaborat amb cupatge de Tempranillo (60%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (15%) i Syrah (5%) i envellit durant 12 mesos en botes de roure francès i americà. Ha estat fermentat prèviament en dipòsits d’acer inoxidable amb maceració de 20 dies.

Es un vi de color vermell robí i vora violeta, brillant i net. Amb aromes de fruita vermella, cacau, espècies, tocs de pastisseria, records balsàmics. Notes cremoses d’un roure molt ben integrat amb la fruita. A la boca es saboròs, fruita vermella, amb tanins madurs i molt bona estructura, amb final llarg i post-gust cremòs.

Un molt bon vi, que val molt més del que costa (6 €).