El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Avui volem recomanar-vos un dels llocs m√©s interessants que tenim els aficionats al vi gironins per fer-hi les nostres adquisicions i con√®ixer novetats : El Magatzem del Pont, la botiga de la comercial de vins fins fa poc lligada a Destiler√≠as Gerunda, empresa amb quasi b√© 100 anys d’experi√®ncia en el m√≥n dels vins i licors, i que des de finals de l’any 2000 te les portes obertes i ens ofereix una espl√®ndida i acurada selecci√≥ que els amants del vi valorem de manera molt especial.

Nom√©s calen uns minuts de conversa amb la M¬™ del Mar Vich, la seva directora, per adonar-se de la passi√≥ que sent pel m√≥n del vi i tot all√≤ que l’envolta.¬†Amb el suport¬†de bons professionals, com la Linda i el Xavier, i m√©s enll√† del negoci de la venda, aconsegueixen fer-nos descobrir vins que encara no hem tastat, recordar-nos algunes DOs noves o d’altres que tenim injustament oblidades o, encara millor,¬†compartir plegats les seves sensacions davant una copa en les cates que organitzen peri√≤dicament. I √©s que, a m√©s¬†d’aconseguir trobar aquelles ampolles que cerquem, els aficionats valorem en gran mesura les opinions sinceres i el tracte proper que al Magatzem del Pont saben donar, tant a la persona que nom√©s cerca un vi senzill pel seu consum diari, com al consumidor m√©s expert que cerca en el¬†vi una font de plaer i gaudi.

A la botiga, la majoria dels vins provenen de¬†les DOs de l’estat espanyol,¬†per√≤ tamb√© podem trobar-hi¬†algunes refer√®ncies d’altres pa√Įsos. Hi ha una representaci√≥ important dels vins catalans, amb un assortit¬†seleccionat del Priorat, Montsant, Costers del Segre, Pened√®s, Pla de Bages¬†i, especialment – com correspon – de la DO Empord√†. Les¬†refer√®ncies¬†de Rioja i¬†Ribera del Duero s√≥n ben presents amb¬†una selecci√≥ prou completa, aix√≠ com diverses entrades d’altres DOs poc conegudes (com Manchuela, Bierzo, Jumilla o Yecla) que, en paraules de la M¬™ del Mar,¬†val la pena¬†tenir en compte¬†per la¬†bona qualitat que ofereixen i pel fet que contribueixen a recuperar varietats de ra√Įm que aporten sensacions diferents.

Aprofitem l’entrevista per demanar a la M¬™ del Mar¬†algunes¬†recomanacions personals :¬†vins que l’han sorpr√®s darrerament : Convento San Francisco Selecci√≥n Especial 99 (ja ha sortit l’anyada 2004), Alzania¬†Finca La Moneda¬†(Navarra), vins amb una excel.lent relaci√≥ qualitat-preu : Juan Gil (Jumilla), Alt√ļn Crianza (Rioja) i, vins que t√© com especials :¬†Aalto PS (Ribera del Duero), Coma¬†Blanca (Priorat) o A Coroa,¬† com a representaci√≥ excepcional¬†de garnatxa prefiloxera (!)¬†a Valdeorras.

Per la nostra banda, els Envinats tamb√© hi hem descobert vins com el Tayaimgut, un¬†sauvignon blanc que ens enamora, el C√≥ndita, un vi amb una relaci√≥ qualitat-preu incre√Įble, o el Pard√†s negre franc, un subtil i sorprenent Pened√®s, o el Coma Alta i el Coma Blanca,¬†els¬†impecables blancs¬†del Celler Mas d’en Gil, coneguts tamb√© pels seus excel.lents negres Clos Font√† i Coma Vella.

Cal recordar que per arrodonir el servei, al Magatzem del Pont tamb√© hi podeu trobar una bona selecci√≥ de licors com Whiskys o ginebres¬†i tamb√© d’altres¬†del√≠cies gastron√≤miques¬†com formatges¬†o embotits ib√®rics, tots¬†d’alta qualitat i que us ajudaran a maridar i complementar el tast dels vins¬†que trieu.

Un bon lloc per viure i compartir el vi. Què més es pot demanar ?

 
El Magatzem del Pont
Passeig Sant Joan Bosco, 59-61, 17007 Girona
Telf: 972207218‚Äé

Fotografies : Entrevista a El Magatzem del Pont
Tast Envinats : Tast Riberas del Duero, Feb 2009.