El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Bierzo

Ja fa temps que es parla molt dels vins de la DO Bierzo, una zona que poc a poc s’ha fet un lloc destacat en el panorama vin√≠cola gr√†cies al bon fer dels seus cellers, que han sabut trobar l’equilibri ideal entre el clima d’aquelles zones altes, els seus terrenys de pissarra i el ra√Įm per excel¬∑l√®ncia de la zona: la Menc√≠a.

Dos exemples de la bona qualitat dels seus vins son els que hem tastat darrerament:

Finca La Cuesta 2007: Del celler Bodegas y Vi√Īedos Luna Beberide. 100% Menc√≠a. Amb 12 mesos de crian√ßa en botes de roure franc√®s. Color cirera molt tapat, capa alta i ribet rob√≠. Aromes de fruita madura, pruna, m√≥ra, compota. Fusta molt ben integrada amb tocs de vainilla. Dens a la boca, astringent i sec, i amb un post-gust llarg de fruita madura.

Cuatro Pasos 2008: Del celler Mart√≠n Codax, fam√≥s pels seus Albari√Īos de Rias Baixas. 100% Menc√≠a. Curta crian√ßa de 2 mesos en botes de roure franc√®s i americ√†. Color cirera vermell i brillant, amb ribet violaci i ll√†grima densa. Aromes de fruita vermella dol√ßa, gerds. Lleugeres notes torrades de la crian√ßa que li donen certa estructura. A la boca es potent i carn√≥s, per√≤ a l’hora fresc i fruit√≥s, amb records minerals i recorregut mitj√†.

Dos bons vins que us recomanem i a un preu que els fa doblement atractius.