El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Bierzo

Ja fa temps que es parla molt dels vins de la DO Bierzo, una zona que poc a poc s’ha fet un lloc destacat en el panorama vinícola gràcies al bon fer dels seus cellers, que han sabut trobar l’equilibri ideal entre el clima d’aquelles zones altes, els seus terrenys de pissarra i el raïm per excel·lència de la zona: la Mencía.

Dos exemples de la bona qualitat dels seus vins son els que hem tastat darrerament:

Finca La Cuesta 2007: Del celler Bodegas y Viñedos Luna Beberide. 100% Mencía. Amb 12 mesos de criança en botes de roure francès. Color cirera molt tapat, capa alta i ribet robí. Aromes de fruita madura, pruna, móra, compota. Fusta molt ben integrada amb tocs de vainilla. Dens a la boca, astringent i sec, i amb un post-gust llarg de fruita madura.

Cuatro Pasos 2008: Del celler Martín Codax, famós pels seus Albariños de Rias Baixas. 100% Mencía. Curta criança de 2 mesos en botes de roure francès i americà. Color cirera vermell i brillant, amb ribet violaci i llàgrima densa. Aromes de fruita vermella dolça, gerds. Lleugeres notes torrades de la criança que li donen certa estructura. A la boca es potent i carnós, però a l’hora fresc i fruitós, amb records minerals i recorregut mitjà.

Dos bons vins que us recomanem i a un preu que els fa doblement atractius.