El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Bierzo

Ja fa temps que es parla molt dels vins de la DO Bierzo, una zona que poc a poc s’ha fet un lloc destacat en el panorama vinĂ­cola grĂ cies al bon fer dels seus cellers, que han sabut trobar l’equilibri ideal entre el clima d’aquelles zones altes, els seus terrenys de pissarra i el raĂŻm per excel·lència de la zona: la MencĂ­a.

Dos exemples de la bona qualitat dels seus vins son els que hem tastat darrerament:

Finca La Cuesta 2007: Del celler Bodegas y Viñedos Luna Beberide. 100% Mencía. Amb 12 mesos de criança en botes de roure francès. Color cirera molt tapat, capa alta i ribet robí. Aromes de fruita madura, pruna, móra, compota. Fusta molt ben integrada amb tocs de vainilla. Dens a la boca, astringent i sec, i amb un post-gust llarg de fruita madura.

Cuatro Pasos 2008: Del celler MartĂ­n Codax, famĂłs pels seus Albariños de Rias Baixas. 100% MencĂ­a. Curta criança de 2 mesos en botes de roure francès i americĂ . Color cirera vermell i brillant, amb ribet violaci i llĂ grima densa. Aromes de fruita vermella dolça, gerds. Lleugeres notes torrades de la criança que li donen certa estructura. A la boca es potent i carnĂłs, però a l’hora fresc i fruitĂłs, amb records minerals i recorregut mitjĂ .

Dos bons vins que us recomanem i a un preu que els fa doblement atractius.