El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Vins de Taller va néixer l’any 2002 amb el propòsit d’elaborar vins d’alta expressió en un petit celler de Siurana d’Empordà, a la manera dels famosos “vins de garage”, expressió francesa per denominar els vins produits en petites produccions, en terrenys de poques hectàrees i de gran caràcter, convertint el petit espai del local, més que en un celler, en un taller, on es tracta cada varietat de raïm de manera individualitzada, adaptant-se a les necessitats específiques de cadascuna d’elles.

En aquests terrenys s’hi han plantat varietats de ceps triats expressament per elaborar de manera reduïda vins blancs i negres de gamma alta, com son Viognier, Roussane, Marssanne (raïms de la Vall del Roine francesa) i Cortese (raïm del piemonte italià) en varietats blanques; i Merlot, Marselane (híbrid de Cabernet Sauvignon i Garnatxa) i Malbec en varietats negres, establint rendiments baixos per a tots els ceps, fet que estableix la producció estimada de la vinya a ple rendiment en 14.000 litres de vi (18.000 ampolles en cada anyada, aproximadament).

El vi que us volem recomenar d’aquest petit celler es el VRM07. Vi blanc elaborat amb les varietats Viognier, Roussane i Marsanne i envellit en botes de roure francès i hongarès durant 4 mesos. Vi de color groc amb tonalitats daurades, recordant l’ambre, brillant i transparent, amb llàgrima densa. Aromes intensos de fruita (tropicals i cítrics) i flors, amb records fumats de la seva oxidació en bota. A la boca es cremòs i untuòs, envolvent, amb una estructura fantàstica, sec, on tornen els records fumats i de fruita, aconseguint un final ple de sensacions aromàtiques.

No podem fer altra cosa que felicitar el celler per aquest blanc diferent, sorprenent i de personalitat diferenciada.

Gaudiu-lo.