El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Vins de Taller va n√©ixer l’any 2002 amb el prop√≤sit d’elaborar vins d’alta expressi√≥ en un petit celler de Siurana d’Empord√†, a la manera dels famosos “vins de garage”, expressi√≥ francesa per denominar els vins produits en petites produccions, en terrenys de poques hect√†rees i de gran car√†cter, convertint el petit espai del local, m√©s que en un celler, en un taller, on es tracta cada varietat de ra√Įm de manera individualitzada, adaptant-se a les necessitats espec√≠fiques de cadascuna d’elles.

En aquests terrenys s’hi han plantat varietats de ceps triats expressament per elaborar de manera redu√Įda vins blancs i negres de gamma alta, com son Viognier, Roussane, Marssanne (ra√Įms¬†de la Vall del Roine francesa)¬†i Cortese (ra√Įm del piemonte itali√†)¬†en varietats blanques; i Merlot, Marselane (h√≠brid de Cabernet Sauvignon i Garnatxa) i Malbec en varietats negres, establint rendiments baixos per a tots els ceps, fet que estableix la producci√≥ estimada de la vinya a ple rendiment¬†en 14.000 litres de vi (18.000 ampolles en cada anyada, aproximadament).

El vi que us volem recomenar d’aquest petit celler es el VRM07. Vi blanc elaborat amb les varietats Viognier, Roussane i Marsanne i envellit en botes de roure franc√®s i hongar√®s durant 4 mesos. Vi de color groc amb tonalitats daurades, recordant l’ambre, brillant i transparent, amb ll√†grima densa. Aromes intensos de fruita (tropicals i c√≠trics) i flors, amb records fumats de la seva oxidaci√≥ en bota. A la boca es crem√≤s i untu√≤s, envolvent, amb una estructura fant√†stica, sec,¬†on tornen els records fumats i de fruita, aconseguint un final ple de sensacions arom√†tiques.

No podem fer altra cosa que felicitar el celler per aquest blanc diferent, sorprenent i de personalitat diferenciada.

Gaudiu-lo.