El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Idus 2006 de VallLLach

Deia aquell que si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora i treballem fort, som imparables…(+)

Doncs b√©. Aix√≤ mateix tamb√© ho podr√≠em aplicar a l’Idus 2006 del Celler¬†VallLlach. Quan tot un poble com Porrera on es respira vi per tots els seus carrers, amb viticultors que porten tota una vida fent i vivint vi, que n’han passat de tots colors i es disposa d’un terreny i vinyes de carinyena i garnatxa √ļnics, treballats durament des de fa molts anys, el resultat √©s inevitable : un gran vi.

I és que ser treballador i generós dóna sempre bons fruits. La filosofia de VallLlach de fer un vi composat de les aportacions dels diferents trossos del poble, a banda de ser justa amb qui realment treballa la terra, és intel·ligent. Produccions petites de vinyes velles que potser no veurien la llum per poc volum i poca viabilitat econòmica se sumen per fer novament cert allò que el tot és sempre millor que la suma de les parts.

L’Idus 2006 √©s un vi complexe, fruit d’aquest cupatge tan especial on predominen les eternes carinyenes i garnatxes minerals i la participaci√≥ en menor mesura de merlot, syrah i cabernet per arrodonir-lo. Roig picota brillant de capa alta en copa, t√© un nas potent i fer√©stec, on la fruita vermella molt madura es baralla amb notes minerals i d’herbes cobert tot per un fons de bals√†mics i torrats ben integrats. El seu pas per boca √©s lleuger tot i la seva densitat, deixant un postgust llarg recordant una lleugera amargor de xocolata negra. En comparaci√≥ amb l’Embruix, es nota un vi m√©s profund,¬†amb una complexitat for√ßa m√©s alta deguda segurament al seu¬†cupatge que no pot ser tant controlat, per√≤ essent un clar representant del vi de poble de Porrera.

Un gran vi per anar seguint cada any i, com Porrera i VallLlach, imparable.