El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Idus 2006 de VallLLach

Deia aquell que si ens aixequem ben d’hora, ben d’hora i treballem fort, som imparables…(+)

Doncs bé. Això mateix també ho podríem aplicar a l’Idus 2006 del Celler VallLlach. Quan tot un poble com Porrera on es respira vi per tots els seus carrers, amb viticultors que porten tota una vida fent i vivint vi, que n’han passat de tots colors i es disposa d’un terreny i vinyes de carinyena i garnatxa únics, treballats durament des de fa molts anys, el resultat és inevitable : un gran vi.

I és que ser treballador i generós dóna sempre bons fruits. La filosofia de VallLlach de fer un vi composat de les aportacions dels diferents trossos del poble, a banda de ser justa amb qui realment treballa la terra, és intel·ligent. Produccions petites de vinyes velles que potser no veurien la llum per poc volum i poca viabilitat econòmica se sumen per fer novament cert allò que el tot és sempre millor que la suma de les parts.

L’Idus 2006 és un vi complexe, fruit d’aquest cupatge tan especial on predominen les eternes carinyenes i garnatxes minerals i la participació en menor mesura de merlot, syrah i cabernet per arrodonir-lo. Roig picota brillant de capa alta en copa, té un nas potent i feréstec, on la fruita vermella molt madura es baralla amb notes minerals i d’herbes cobert tot per un fons de balsàmics i torrats ben integrats. El seu pas per boca és lleuger tot i la seva densitat, deixant un postgust llarg recordant una lleugera amargor de xocolata negra. En comparació amb l’Embruix, es nota un vi més profund, amb una complexitat força més alta deguda segurament al seu cupatge que no pot ser tant controlat, però essent un clar representant del vi de poble de Porrera.

Un gran vi per anar seguint cada any i, com Porrera i VallLlach, imparable.