El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Sempre ve de gust tastar novetats i sobretot quan són tant especials com aquest Gran Clot dels Oms Dolç de Fred 2010 del Celler Finca Ca N’Estella.

Un vi dolç que vol diferenciar-se de l’estàndard d’eiswein o vi de gel instal·lat al mercat des de ja fa un temps, el celler familiar Finca Ca N’Estella presenta la tercera anyada d’un nou vi inspirat en aquest tipus d’elaboracions. Contrariament als vins de gel que són elaborats amb varietats blanques, aquest és un vi rosat. El Clot dels Oms Dolç de Fred Rosat 2010 s’ha elaborat a partir de raïms de Merlot que Finca Ca N’Estella conrea a la vinya de la seva propietat, situada a Sant Esteve Sesrovires, a uns 185 m. d’altitud –una de les subzones amb més potencial qualitatiu de la DO Penedès. El treball a la vinya ha estat fonamental per assegurar l’excel·lent maduració dels raïms: des de la selecció del sector de vinya més apta per a aquest tipus de vi, passant per la poda curta per regular la producció dels ceps, fins a un necessari desfullat de tardor per evitar botrytis.

Vermell intens amb reflexes ataronjats, d’aspecte brillant i de capa mitja, llisca per la copa deixant l’anunci d’un nas llaminer, on les notes de pebrot vermell escalivat i delicats fruits vermells delaten un sorprès merlot que s’ha vist convertit en deliciosa gominola. En boca, destaca la seva esperada dolçor i un punt de frescor deixant un postgust lleugerement llarg.

Un vi divertit, molt engrescador que val la pena deixeu que us captivi acompanyant, per exemple, un formatge fresc, un bon mató o, si sou més agosarats, fins i tot un camembert.

Interessant i valenta proposta del Celler Finca Ca N’Estella.