El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Ara que venen festes i segurament tindrem alguns (o molts) dinars familiars, és bon moment per anar pensant en maridar els plats d’aquests àpats.

Una bona opció és pensar en els nostres escumosos, i no només a l’hora de les postres com encara hi ha massa costum de fer. La riquesa i varietat dels nostres caves permeten tenir-los en compte per acompanyar una gran varietat de plats i propostes.

Un dels caves que us volem proposar és el Mestres Visol Reserva particular 2006. Un cava brut nature de les tradicionals varietats de macabeu, xarel·lo i parellada que recull la selecció del millor del Celler Mestres, un celler familiar de Sant Sadurní d’Anoia amb més 600 anys d’història !

Groc palla en copa amb alguns reflexes verdosos, amb les seves fines i elegants bombolles aporta la frescor i lleugera acidesa del cava tradicional amb tocs de fina rebosteria provinents de la seva estada en bóta (de 3 a 6 mesos) i dels seus 3 anys de repòs en ampolla. Un tipus de plat que pensem li escau d’allò més és un arròs de peix o marisc. La seva riquesa de cítrics i pastisseria complementa perfectament sense emmascarar la subtilesa d’un llamàntol o d’un rap. També una pasta fresca amb cloïsses, o fins i tot un foie poden ser idees interessants. Evidentment, prendre’l tot sol, és també un plaer a tenir en compte per tastar com es mereix aquest bon cava.

Bona feina Mestres !