El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

Tastar nous vins i propostes √©s sempre un exercici interessant i quan es tracta de vins tan elegants com l’Usted 2008 del¬†Celler¬†Terra Remota, encara m√©s.

Aquest celler de l’Empord√† ja porta una colla d’anys treballant i millorant anyada rera anyada els seus vins basats en syrah¬†i garnatxa. El seu √©s un projecte que aposta clarament pel territori. Amb unes vinyes gronxades pel clima vent√≥s empordan√®s¬†i portades amb gran cura com si d’un jard√≠ es tract√©s, aconseguint uns vins cada cop m√©s interessants i complexes.

Si els seus Caminito, Caminante i Camino reflecteixen aquesta feina de qualitat,¬†coronada amb el¬†seu Clos Adrien, un dels millors vins de la zona, ara neix¬†aquest nou vi :¬†Usted. Es tracta de fer una passa m√©s enll√†¬†i, a partir de la tria de les millors b√≥tes,¬†cercar¬†l’excel¬∑l√®ncia sempre essent fidels al seu projecte de vins amb √†nima empordanesa.

Usted √©s un cupatge de 60% garnatxa negra i 40% de syrah. El tractament √©s peculiar: la garnatxa¬†ha estat 2 anys en tina d’acer i 1 de crian√ßa en fusta i¬†la syrah ha¬†estat primer dos anys en b√≤ta per despr√©s passar un altre any en acer. El resultat √©s un vi elegant√≠ssim i molt delicat. Roig cirera brillant amb ribet de¬†reflexes ataronjats, desplega un nas complexe i subtil. Fruita negra madura amb una lleugera regal√®ssia negra, torrats, cacaus i records cendrosos li configuren un ventall d’aromes profunds, evocadors. √ąs abellutat, sed√≤s, amb uns tanins rodons i sense arestes, amb un agradable pas per boca, voluptu√≤s, molt¬†femen√≠¬†donant lloc¬†¬†a un postgust de llarg recorregut. En certs moments, pot recordar¬†el seu germ√† Clos Adrien, per√≤¬†aqu√≠ la garnatxa¬†s’imposa conferint-li¬†un xic m√©s de sensualitat i potser menys floralitat.

Un vi molt especial on destaca l’eleg√†ncia del conjunt. Felicitats Terra Remota. Bona feina amb aquest Usted !¬†