El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/envinats
Articles
Comentaris

vdoweb

Quan l’amic Jaume Pall√†s, ara ja fa unes setmanes, ens va trucar per sumar-nos a la proposta de tast vertical dels vins de Vinyes d’Olivardots que havien projectat conjuntament amb Ramon Roset, ens va faltar temps per apuntar-nos-hi.¬†Tastar els vins de la col¬∑lecci√≥ VdO de Vinyes d’Olivardots √©s per a qualsevol apassionat del tast de vins, un verdader regal, i fer-ne una degustaci√≥ vertical coneixent totes les varietats i detalls de cada anyada, de primera m√†, de Carme Casacuberta, en√≤loga i propiet√†ria del celler i David Pujol, ja es tracta de tot un privilegi, arrribant a l’estadi de tast memorable.

vdo_gent1

Dins el celler, tota la fam√≠lia VdO √©s basada en dos par√†metres : la varietat i el terrer. De fet, millor dit : tres, considerant l’anyada. El sistema de codificaci√≥ adoptat pel nom dels vins ens hi ajuda : VdO 1.x pels monovarietals de carinyana en terrer de pissarra, 2.x per la carinyana en saul√≥, 3.x per la syrah, 4.x per la cabernet sauvignon, 5.x per la garnatxa i 6.x per la carinyana blanca.

Compartint taula amb altres amics del m√≥n del vi com Anna Vicens, Bonfill Arch√©, Jaume Aguad√© i Isaac Valls entre d’altres, durant la nit vam poder degustar : 1.07, 1.08, 1.09, 1.10, 2.08, 2.09, 2.12, 3.08, 4.09, 5.10 i 6.11. ¬†Tots ells vins d’una qualitat excel¬∑lent i que emociona. Comparar anyades i terrenys va ser tota una experi√®ncia generadora de diversos debats a taula: Quina anyada 1.07 o 1.08 ? Quin terrer triar, pissarra (1.08) o saul√≥ (2.08) ? Un heroi : el 2.12 !

vdo_gent

Tot seguit us podr√≠em fer nota de tast de cadascun dels vins, per√≤ aprofitarem per suggerir-vos que visiteu els articles que en van publicar en Ramon Roset (aqu√≠), en¬†Nani Ramon¬†de¬†Vin√≠ssim¬†(aqu√≠) i en Jaume Aguad√©¬†a VinsdeCatalunya.org (aqu√≠), que a banda d’estar molt ben explicats, coincidim plenament amb les seves apreciacions (i ens estalvien feina !!).

¬†Una gran nit en companyia de l’excel¬∑l√®ncia de Vinyes d’Olivardots i els bons amics companys de tast. ¬†Gr√†cies a tots !