El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/estevevilanova
Articles
Comentaris

Si més d’un centenar de catedràtics de Dret Penal, moltíssims advocats penalistes, jutges i exmagistrats, la justícia d’Alemanya, de Bèlgica, de Suïssa i d’Escòcia opinen que no hi ha delicte de rebel·lió, i Llanera i els seus s’entesten en dir que sí, em recorda l’acudit d’aquell que va en direcció contraria en una autopista i es pensa que són tots els altres els equivocats. No seria més assenyat i prudent pensar que potser, davant l’evidència, són els Llaneras i amics seus i la premsa espanyolista i el grup del 155 i el Rei, els que poden estar equivocats? Tanta ofuscació i obcecació tenen que no els deixa ni dubtar? Necessiten ser com el toro brau que lluita fins a la mort? Els que són nacionalistes espanyols radicals, no s’adonen que estan malmenant internacionalment la imatge de la seva Espanya? Fins ara ens deien, i s´ho creien, que els catalans estàvem sols i que ningú ens feia cas, ara queda clar que cada vegada més l’aïllament internacional espanyol és alarmant tot i els milions gastats per vendre un relat i una Espanya inexistent. Quan dic que Espanya cada vegada s’assembla més amb Turquia, m’ho han recriminat, però hi camina; sense adonar-se que la capacitat de Turquina per moure’s pel món és molt més alta que la que té Espanya. Espanya necessita estar endollada al BCE i a l’UE i Turquina no.

El brots antieuropeus que ara es destapen en el sectors més espanyolistes demostra que el pòsit genètic persisteix. Quan negociàvem l’entrada al Mercat Comú, Alfonso Guerra enfadat per la duresa de les negociacions va dir: “que se pongan el MC donde les quepa” herència del franquisme. Serrano Suñer en deia d’Europa: la gran ramera I Franco cada vegada que es veia acorralat convocava els seus a la plaça d’Orient per fer un acte de masses d’adhesió al règim i sempre sortia la famosa frase de el contubernio judio, masónico y comunista eren la replica dels minuts d’odi de 1984 d’Orwell.

Són incapaços d’agrair els milers de milions d’euros que ens han donat a fons perdut per modernitzar l’economia i que hagin fet la vista grossa a la gran quantitat de corrupció política? La prepotència espanyola és genètica fins el punt de veure gegants o només hi ha molins, i així els va.