Els súpers no tenen por

[youtube]H2JZM9HDq0o[/youtube]
Els súpers no tenen por. Ho canten ben alt des de fa un parell d’anys, desacomplexats, a la festa multitudinària de cada octubre a Montjuïc. La lletra d’Uh! Oh! No tinc por! parla de ser valent, de no espantar-se davant la foscor, de fer fora fums negres perquè “ni de monstres ni de llops, jo no tinc por”. No se’ns escapa, als súpers que ja som grans, el missatge implícit, el valor de la lluita i del coratge, per fer front a qualsevol llop, a qualsevol monstre que des de les cavernes ens vulgui atemorir. Ara udolen i fan esgarips i acusen de manipulador i d’adoctrinament i de foment de l’independentisme un vídeo de l’informatiu infantil Info K del canal Súper3 que recollia els testimonis d’uns nens i nenes que havien participat a la Via Catalana; un acte ciutadà i cívic però sobretot familiar. Amb aquestes acusacions menystenen l’opinió dels menors, i el debat, en aquest cas, és si el que pensa un espectador de 12, 13, 14 i 18 anys –les edats dels entrevistats– mereix ser escoltada perquè “no compta, no sap el que diu, diu el que ha sentit a la tele, a l’escola, als pares i als amics”. Una mica com els adults, no? L’opinió pròpia no es forma escoltant múltiples veus i llegint articulistes d’una banda i altra? I el debat real i el mèrit de l’Info K és aquest: donar la notícia des del punt de vista del nen. I què pensen els mateixos llops quan TVE es fa ressò del concurs escolar ¿Qué es un rey para ti?, una iniciativa de la Fundació Orange amb més de 30 edicions? No s’està fomentant monàrquics induint els alumnes de primària a guanyar un concurs alabant la figura reial?
La nota de l’Info K és excel·lent: en els seus dotze anys ha explicat els atemptats de l’11-S i l’11-M, i aquesta setmana ha explicat com han tornat els nens sirians a l’escola i els de les Illes Balears que no ho han pogut fer. I també els resultats de les últimes eleccions catalanes, i el debat de política espanyola… És un informatiu infantil, un format que existeix en altres teles europees, a diferència dels canals infantils espanyols que deixen que els seus espectadors visquin en Els Mundos de Yuppi o els adoctrini el poderós Disney.