El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Negociació?

Com és que tothom hem acceptat el concepte de negociació pel que fa al finançament? Govern, oposició, mitjans, tots parlen de negociacions, de xifres, de propostes i contrapropostes. És que ningú no se’n recorda, que hi ha una llei orgànica de l’Estat, aprovada i vigent, que estableix com és calcula i quina és la quantia del finançament? Ningú ja no parla del blindatge del sistema que havia sorgit de l’Estatut? No havia l’Artur Mas aigualit l’Estatut del 30 de setembre a canvi de l’esmentat blindatge?

Doncs ara tothom entra en el joc que ens proposen des d’Espanya i acceptem que el tema ha de ser objecte d’una negociació. Quedem facultats els ciutadans per aplicar el mateix sistema per a totes les lleis? Podem negociar amb l’ajuntament la quantia de l’IBI, i passar-nos pel forro la normativa municipal aprovada? Podem negociar amb Trànsit l’import de la multa? Doncs l’Estatut marca detalladament com s’ha de calcular el finançament. No hi ha res a negociar. O es compleix amb la llei, o dependrem sempre de la voluntat dels que manen a Madrid. Com sempre, vaja.