El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Ens passem el dia parlant de la crisi dels mitjans de comunicació tradicionals. Busquem culpables en les noves tecnologies, en el jovent que no llegeix, o en la fragmentació de les audiències.

També podria ser que de tant mirar-nos el melic no ens adonem que no estem oferint els continguts que vol el consumidor dels nostres productes periodístics, sigui el diari, la tele, la ràdio, o aquest bloc. Podem discutir si tenim la missió d’elevar el nivell intelectual dels lectors i oferir-los només continguts de qualitat. O si tenim el deure de donar-los el que volen, sigui successos i més succesos, o el reality més infecte.

Segurament la resposta la trobarem en el famós terme mitjà, però des que vaig descobir la plana web mostemailednews n’he esdevingut un addicte. Recull en temps real les notícies més compartides pels lectors mitjançant el correu electrònic. És un exercici molt útil comparar cada dia les notícies que els diaris han escollit per la portada, i les notícies que els lectors envien més per correu electrònic. Les diferències són abismals. I fan reflexionar. La notícia més llegida i més compartida d’ahir pels lectors del portal de notícies de la BBC és sobre el “descobriment” d’un penis de 18 metres dibuixat per un noi al sostre de la casa dels seus pares a Berkshire. Tenim crisi econòmica mundial, guerres, terrorisme, i mil temes més, però la notícia més popular d’avui al portal de la BBC és la del fal·lus gegant.