El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

Primer es van endur els negres,
però a mi no em va importar,
perqu√® jo no n’era.

Tot seguit es van endur els jueus,
però a mi tampoc no em va importar,
perqu√® jo tampoc no n’era.

Després van detenir els capellans,
però com que jo no sóc religiós,
tampoc no em va importar.

Deprés van prendre uns comunistes,
però com que jo no sóc comunista,
tampoc no em va importar.

Ara se m’emporten a mi,
per√≤ ja √©s tard…

L’eix esquerra-dreta a la pol√≠tica espanyola cedeix quan es tracta de defensar la sacrosanta unitat de la p√†tria, √ļnica i indivisible, monoling√ľe i monol√≠tica. Les grans difer√®ncies es deixen de banda quan es tracta de reconquerir Navarra o Euskadi. El proc√©s √©s irreversible. S’ha acabat la farsa de les nacionalitats hist√≤riques i les autonomies. Hi ha una recentralitzaci√≥ i una recuperaci√≥ de compet√®ncies de pluja fina, imperceptible, que va des de la Llei de Depend√®ncia i la Formaci√≥ Professional fins al Plan E de subvenci√≥ directa als ajuntaments i els ordinadors a les escoles. I quan conv√©, es prem l’accelerador i el proc√©s d’espanyolitzaci√≥ fa salts de gegant. La Just√≠cia (que nom√©s √©s una i √ļnica a tot l’Estat) ha ordenat la suspensi√≥ de la normativa aprovada democr√†ticament al Pa√≠s Basc que implantava progressivament la immersi√≥ ling√ľ√≠stica en euskera al sistema educatiu basc. No ha esperat ni tan sols la derogaci√≥ anunciada pel nou lehendakari unionista Patxi L√≥pez i ha tirat pel dret. Tot un av√≠s per a navegants. Quan hagin enllestit la feina a les Vascongades, ja sabem quina ser√† la seg√ľent estaci√≥. Ens creiem que els catalans som diferents, que aqu√≠ no es pot donar mai un eix unionista, perqu√® aqu√≠ no hi ha viol√®ncia… Fins que arribar√† el dia que com en els versos de Brecht, direm¬†Ara v√©nen a per nosaltres,¬†per√≤ ja √©s tard… Nom√©s queda una opci√≥: MARXAR. Una opci√≥ que nom√©s requereix una cosa: VALENTIA.

Els cobards no lluiten pas.
Els valents lluiten potser una hora.
Els que són més valents, lluiten molts anys.
Però els més valents de tots lluiten tota la vida.
Aquests s√≥n insubstitu√Įbles.

Bertold Brecht (1898-1956)