El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/germacapdevila
Articles
Comentaris

No importa quins són els partits afectats. No importa de quants vots es tracta. El que ha passat amb la manipulació de resultats i de vots en les eleccions europees és una mostra més de la democràcia de baixa intensitat que regna a l’estat espanyol.

L’escàndol que resultaria del que ha passat amb els vots d’Iniciativa Internacionalista arreu de l’estat hauria provocat un allau de renúncies, imputacions judicials, i potser la repetició de les eleccions en qualsevol altre estat europeu. Després del recompte a Euskadi, Iniciativa Internacionalista ha esdevingut la tercera força al País Basc, per davant del PP. A d’altres demarcacions, com ara Guadalajara i Valladolid, s’ha denegat el recompte. A Barcelona, s’ha impedit ser-hi present a membres de la llista, tot i ser un acte públic. A banda d’aquest cas, les reclamacions per irregularitats s’han multiplicat també en altres forces polítiques.

L’ombra del dubte plana sobre el sistema electoral espanyol, d’una baixa qualitat democràtica evident. Un sistema d’assignació d’escons que afavoreix grollerament el bipartidisme, una districte electoral únic per a tot l’estat, que ni tan sols és aplicat per la jacobina França, una llei de partits que ilegalitza idees, són només alguns aspectes que no s’acceptarien en cap democràcia occidental.

S’ha denegat a Iniciativa Internacionalista un eurodiputat? S’han manipulat el vots d’altres formacions? En un estat de dret, una justícia independent vetllaria per evitar aquestes “errades”. Malauradament, el concepte de “justícia independent” no figura en el Diccionario de la Real Academia Española.