El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/hervepi
Articles
Comentaris

Catalunya Nord, aquesta part del Principat arrabassada pel reialme de França i separada del Cap i Casal, ara fa un poc més de tres segle i mig, ha sobreviscut -amb dificultats- als atacs dels successius regims francesos.
Amb la restauració de la Generalitat de Catalunya, els que defensem llengua i cultura pròpies nos sem fet a la idea que la part sud de Catalunya nos podia ajudar i que ho faria passi el que passi.

Al llarg dels anys s’han desenvolupat i multiplicat els lligams. La presència i el suport de la Generalitat de Catalunya a tot tipus d’iniciatives han tingut incidències positives però ha arribat la crisi…

Amb el pretext de la crisi financera i les dificultats econòmiques, la Comunitat Autonoma de Catalunya se troba obligada a fer retallades. Totes aquestes retallades afecten directament als catalans, a tots els catalans i entenem que cap d’aquestes retallades se facin de bon grat, però sem en dret de discutir-ne les raons concretes de cada una, sobretot quan posen en perill el futur de projectes imprescindibles a la catalanitat, projectes en els quals tots hem invertit molt, tant del sud com del nord..

El juliol del 2012 la Comissió Gestora de la Federació d’entitats enviava al President Mas una carta per a pensar les retallades.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals suprimeix la delegació de Perpinyà.

Uns mesos més tard és el futur de la presència de la Televisió de Catalunya a Catalunya Nord que se posa en perill.
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) suprimeix les delegacions territorials a les Terres de l’Ebre, al Prineus i… a Perpinyà.
Tot i el respecte per a cada una de les delegacions, pensem que la delegació de Perpinyà té un paper particular, especial i l’abandó de la Catalunya Nord, a més de perjudicar els treballadors, la qualitat del servei informatiu posaria fi a unes dècades de feina apassionada  per a intentar normalitzar la presència de Catalunya Nord en els mitjans de comunicació catalans.

Avui si la CCMA suprimeix la delegació de Perpinyà, aixecarà de nou aquesta frontera que tant nos costa esborrar.