El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/hervepi
Articles
Comentaris

cap-web960

Cada dia trobem nord-catalans que volen participar a la Via Catalana però dubten, no saben on poden tenir més utilitat, pregunten:

Vull participar a la Via Catalana, però a quin tram m’haig d’inscriure?

Amb aquest missatge voldria ajudar els indecisos.

La Via Catalana, aquesta Cadena Humana que ha de recórrer de cap a cap el territori Nacional el dia 11 de setembre és lluny, molt lluny de ser plena.
Aquest 11 de setembre la Via Catalana ha de recórrer la costa de la Comunitat Autònoma de Catalunya, i s’ha d’allargar una mica tant al sud com al nord de la C.A.C.

A quin tram apuntar-se? és una qüestió simple a la qual s’hauria de respondre amb sentit comú.

El sentit comú és apuntar-se als trams més aprop de casa o aquests trams amb els quals nos sentim més relacionats, però sobretot aquests trams on se necessita encara gent per a tal de completar la Via, fer que la Via s’allargui com més millor i que no hi hagi cap espai buit.

L’ANC ha fet una feina remarcable, dia rere dia podem seguir l’evolució de la Via, veure com s’omplen els trams, i esbrinar on se necessita encara gent. Això fa que si ho volem, podem ser útils, podem ser protagonistes de la història, i podrem dir “jhe ajudat a fer-ho pissible.”

Tot primer, si tenim la intenció de ser útils, des de Catalunya Nord no hem d’anar ni a Barcelona, ni a Girona, ni a cap  nucli urbà, tenen tots els trams plens i que seran obligats de duplicar, triplicar la Via. Sense treure importància a la gent que participarà en aquests trams, hem de ser conscients que abans de multiplicar la Via l’hem de lligar de cap a cap.
Per tant tenim trams al sud, al País Valencià, en tenim també entre Alcañar i Tarragona, i queda llocs entre Bàscarra i La Jonquera… i també queda el tram que anirà del Portús direcció les Cluses.

Participar als trams de la Comunitat Autònoma de Catalunya té sentit, i és necessari que nosaltres nord-catalans també ens puguem enorgullir d’haver-hi participat. Ara, allargar la Via cap el nord té un sentit afegit, nosaltres nord-catalans com més allargarem la Via, més demostrarem que Catalunya Nord també és Catalunya.

Allargar la Via cap al nord és donar suport als germans del sud, és també reivindicar el dret a ser el que sem: catalans com els altres.