Fulles de borraina cruixents, farcides de bacallà i mel

La Borraina o borratja, és una planta d’aspecte molt aspre, però realment fina de gust. El més habitual és consumir les fulles i tiges bullides com qualsevol altre verdura, en sopes, truites… A la zona de Navarra la cultiven, però aquí a casa nostra per sota dels 500m neix de forma silvestre en molts marges i en llocs on hi ha terres remogudes. La flor que fa en forma d’estrella blava, és una de les que més menjàvem quan erem petits i jugàvem al camp; ja que és molt dolça i rica en propietats que funcionen molt bé contra els constipats.
Les tiges s’han de pelar abans de consumir-les i les fulles les heu de fregar una mica per treure’n els pèls punxosos.
Pels amants del GinTònic us proposo una idea: poseu un tall de tija fresca dins la copa i veureu quin gust herbaci i a cogombre que agafa el Gin… és espectacular!

Si voleu saber més curiositats d’aquesta planta cliqueu:
http://iolandabustos.com/ca/cuina-silvestre/167-borratjaborraina

[youtube]QEjNFwOlR_Y[/youtube]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.