Suprema de lluç amb salsa de tarongina

Els grecs consideraven la tarongina una planta mel•lífera. Per això la van anomenar melissophyllon, paraula composta que vol dir mélisa (abella) i phýllon (fulla). El seu nom científic és Melisa officinalis L. ; en català també se l’anomena tarongí, citronella, abellera, herba de llimona o llimonera.
Podeu cultivar aquesta planta aromàtica en testos al vostre terrat o balcó, col.locant-la en un lloc humit i amb no massa sol. Deprés de la floració la talleu i l’any següent us tornarà a rebrotar. Les fulles fresques són molt més bones que seques, per això si en voleu tenir tot l’any, la podeu escaldar un segon i després congelar-la.

Aplicacions gastronòmiques:
Per marinar carns i peixos, per les amanides de verdures, la pasta, per aromatitzar formatges, cremes, gelats i begudes i com a condiment.
És una de les herbes imprescindibles per la elaboració de Ratafia.
També és ingredient principal de la famosa Aigua del Carme

Si voleu saber més curiositats d’aquesta planta cliqueu:
http://iolandabustos.com/ca/cuina-silvestre/355-tarongina

[youtube]2CO_qYwEQJI[/youtube]

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.