ADAT (Alumnes Disposats A Tot)

Un nom que és tota una declaració de principis.

Així és com es diu la cooperativa constituida per 24 socis (12 nois i 12 noies) de l’IES La Bisbal en el marc del programa “Empresa Jove Europea” que enguany ha començat a funcionar a Girona amb la participació d’un total de 7 IES gironins.

Es tracta que els alumnes (disposats a tot!) aprenguin el funcionament d’una empresa constituint-ne una de real, que farà transaccions econòmiques reals, amb productes reals i amb aportacions econòmiques reals; el famós “learning by doing”, que diuen els pedagogs.

Aquest dijous passat, una representació de les cooperatives (3 o 4 alumnes per equip), amb els seus tutors i amb l’ànima de tot plegat (Quim Bosch), varen presentar els seus projectes a la Cambra.

Alumnes de 3er. i 4art. d’ESO parlant d’estudis de mercat, de necessitats dels clients, d’ampliacions de capital, de beneficis, etc., i tots amb dues idees ben clares: la societat necessita empreses per crear riquesa i, en segon lloc: per tirar endavant un projecte empresarial cal treballar de valent, comprometre’s; en definitiva, com diuen els alumnes de La Bisbal, cal estar “disposat a tot”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.