El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Peatges

Dimecres vinent, milers d’aficionats del FC Barcelona i de l’Atlético de Madrid aniran cap a Saragossa per presenciar la final de la copa de futbol. A l’hora de començar el partit els culers tindran a la butxaca una mitjana de 6.000 pessetes menys que els matalassers. I això no serà perquè els blau-grana hagin comprat més records a les botigues de souvenirs de davant de la Pilarica i s’hagin atipat més que els atléticos als restaurants. No. Els de Madrid hauran anat fins a Saragossa per una autovia gairebé nova de trinca per la qual no els haurà costat ni un ral passar-hi. Els catalans, en canvi, hauran hagut de rascar-se la butxaca a l’autopista de peatge. Tot això en teoria, és clar. Potser d’aquí a dimecres, el PP haurà vist la llum -o CiU la hi haurà fet veure- i, en un acte més de la seva sobtada i sospitosa conversió catalanista, és capaç de fer-se càrrec de les despeses dels vehicles catalans per evitar aquesta discriminació que farà ciutadans de primera als de l’Atlético i, de segona, als del Barcelona. Potser. Seria la primera cosa concreta de les inacabables converses PP-CiU.
(Article publicat a El Punt el 7 d’abril del 1996)