El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Atletisme

L’any 1837 es van disputar a Anglaterra les primeres proves del que es considera el naixement de l’atletisme modern. El 1861 es va fer la primera reunió en una pista coberta, i el 1864 va tenir lloc el primer matx entre Oxford i Cambridge. La primera reunió femenina es va fer el 1895, un any abans de la disputa dels primers Jocs Olímpics de l’era moderna. L’any 1903 es va crear el cros de les nacionals i el 1912 es funda la federació internacional d’atletisme (IAAF), que dos anys després presenta la primera llista de rècords mundials de la història.. L’any 1934 es disputa el primer campionat d’Europa. La copa d’Europa es crea el 1965, i el 1966, els jocs europeus en pista coberta. L’any 1977 es crea la copa del món, el 1983 els campionats del món i el 1987 els mundials en pista coberta. Per no parlar d’atletes com Paavo Nurmi, Jesse Owens, Emil zatopek, Edwin Moses, Sebastian Coe, Carl Lewis o Sergei BUbka. Només són unes petits dades per tots aquells que puguin pensar que l’atletisme va ser començar a ser important la setmana passada a Atenes, gràcies als atletes espanyols.
(Article publicat a El Punt el 16 d’agost del 1997)