El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

«Le Tour»

Durant els anys que Miguel Indurain va dominar el Tour, sempre es deia que l’organització preparava recorreguts anti-Indurain. Després, el navarrès guanyava. Dijous es va presentar el Tour-98 i si és anti alguna cosa, és antifrancès. És una afirmació una mica exagerada, però els fets ens indueixen a fer-la i mantenir-la. Primer, comença una setmana més tard del que és normal. Segon, el pròleg i les dues primeres etapes es fan a Irlanda. Tercer, hi ha molt poca muntanya. Perquè tot això? Per no coincidir amb el mundial de futbol, que es jugarà a França i que s’acabarà el 12 de juliol. El Tour començarà el dia 11 i fins el 14 de juliol -festa nacional francesa-, no aterrarà a l’hexàgon. Le Tour, un dels monuments de França, relegat pel futbol, un invent dels bàrbars veïns del nord! I amb poca muntanya! Cap francès no guanya el Tour des del 1985 i el que té alguna possibilitat de fer-ho ara mateix, Richard Virenque, és escalador. Doncs ara li treuren muntanya i Virenque es queda amb un pam de nas. Ni el ciclisme, ni el Tour, ni França, ja no són el que eren.
(Article publicat a El Punt el 25 d’octubre del 1997)