El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Hipòcrites

Fins dimecres passat hi havia una mena de compromís moral de tota la premsa, ràdio i televisió de Barcelona i Madrid, segons el qual, quan es jugaven les competicions europees, s’oblidaven els colors d’uns i altres -blaugrana i blanc, respectivament- i es donava suport a tots els equips espanyols. Aquesta hipocresia es va trencar dimecres. A TVE, JJ Santos tenia un somriure d’orella a orella quan parlava de la desfeta del Barça i el Marca i l’As van extendre a aquest partit la seva ràbia per la victòria del Barça al Bernabeu: No volveré a reirme de los males ajenos deia, 41 vegades, la portada del Marca. Vés per on, la desfeta europea haurà tingut algun element positiu: molts s’han tret la careta i han quedat retratats. Perfecte. Ara ja som tots iguals. Ja no tenia cap remordiment quan m’alegrava de les desfetes europees del Real Madrid -sis copes d’Europa, sí, però la darrera el 1966- i ara encara menys. Ara mateix tinc un dubte però: a quina eliminatòria vull que deixin KO al Madrid. Com més aviat millor, diuen uns. Fins a la final, i que la perdi, que fa més mal. Diuen uns altres.
(Article publicat a El Punt el 8 de novembre del 1997)