El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Schumacher

Hi havia una vegada un atleta, Ben Johnson, que va ser el corredor més ràpid del món i que, un dia, de sobte, va deixar d’existir. Johnson va reconèixer que s’havia dopat durant molts anys i la federació internacional d’atletisme li va treure tots els títols i les marques que havia obtingut. El va esborrar del mapa. La federació internacional d’automobilisme ha pres un camí similar per castigar Michael Schumacher per la seva topada amb Jacques Villeneuve a Jerez. Ara resulta que Schumacher no ha existit durant el 1997. Aquell Ferrari amb el número 5 no va guanyar cinc curses, no va donar lliçons magistrals sota la pluja a Montecarlo i Bèlgica. Schumacher va actuar malament a Jerez. Doncs que se’l castigui sense córrer un, dos o tres grans premis del 1998, però no es pot aplicar un càstig retroactiu, traient-li el que havia aconseguit amb tota netedat. Aplicant el mateix criteri, si en un partit agredeixen un àrbitre, en comptes de tancar el camp per un partit, la federació hauria de donar per perduts tots els partits que l’equip en qüestió hagués jugat a casa. Una animalada, no?
(Article publicat a El Punt el 15 de novembre del 1997)