Articles
Comentaris

Jocs de mans

A l’Argentina no en saben gaire, de jugar a handbol, però com que els agraden tots els esports, aprofiten els mundials de futbol per demostrar que, a més dels peus, també la saben remenar amb les mans. La famosa mà de Déu de Maradona a Mèxic-86 és l’exemple més conegut i il·lustratiu d’aquesta gràcia argentina de fer jocs de mans sense que ho vegin els àrbitres. Maradona es va redimir minuts després amb el millor gol que s’ha fet mai en un mundial. Dimarts contra Anglaterra, el defensa Chamot va tornar a fer servir la mà i l’àrbitre va tornar a ser l’única persona que no ho va veure. Argentina es va tornar a salvar. Com a Itàlia-90, quan Maradona va tornar a fer servir la mà en un partit de la primera fase contra la Unió Soviètica. Va treure una pilota que ja entrava i l’àrbitre es va fer el desentès. Avui Argentina torna a jugar. Contra Holanda. Vint anys després de la final de Buenos Aires. Allà hi va haver una altra mà. També decisiva. Bertoni va fer el 3-1 definitiu a la pròrroga després de preparar-se la pilota amb la mà. Una val, dues…, però, quatre!
(Article publicat a El Punt el 4 de juliol del 1998)