El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Catalans

A Madrid no s’han estat de mostrar la seva satisfacció pel fet que a la selecció espanyola de bàsquet que està jugant el mundial de Grècia no hi ha jugadors catalans -ni bascos, ni gallecs- i amb majoria de madrilenys. És la seva autèntica selecció espanyola. Perfecte, si això és la clau de l’èxit -escric aquestes línies abans del Grècia-Espanya-, doncs que facin un decret prohibint que se seleccionin catalans. A veure si així guanyen d’una vegada el mundial de futbol -la culpa del fracàs devia ser de Sergi, Celades o Ferrer- i si tenen nassos de continuar guanyant, sense catalans, a les competicions de waterpolo, hoquei sobre patins, hoquei sobre herba, handbol o tennis, per posar només uns exemples. I un cop tinguin les seleccions espanyoles que volen, sense elements estranys que els impedeixin complir el seu destí de glòria, doncs que no emprenyin més i ens deixin formar les nostres seleccions catalanes. Nosaltres no tenim glòries imperials ni destins prefixats. Nosaltres només volem ser un país normal en tots els aspectes, l’esportiu inclòs.
(Article publicat a El Punt el 8 d’agost del 1998)