El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

«Home run»

Fa 37 anys, un jugador de beisbol anomenat Roger Maris va fer 61 home run en una temporada. Dies enrere, una altra massa de múscul, ara anomenada Mark McGwire, va batre el rècord quan va fer el seu home run número 62 d’aquesta temporada. Als Estats Units, tots es van tornar bojos. Era el gran heroi i va omplir planes i planes de diaris i minuts i minuts en els mitjans audiovisuals. Perfecte, ells s’ho fan, ells s’ho mengen. És el seu esport nacional, fet a la seva mida. El que em sembla escandalós és el joc que se li ha donat aquí. Malgrat l’esforç dels clubs que s’hi dediquen amb tot l’interès del món, el beisbol, a Catalunya i a Espanya, no és un esport de masses, i donar tota aquesta atenció a un rècord com aquest dels home run és insultar-los. És tractar el beisbol com es tracta un concurs de menjadors de flams o de criadors de formigues que fan rodeo amb puces. Per cert, el rècord ja és a 63 home run i mentre no acabi la temporada es pot continuar superant. Ara, però, ja no interessa tant. Està passant de moda. Moda? És clar, parlàvem d’això, no d’un esport.
(Article publicat a El Punt el 19 de setembre del 1998)