El Punt El Punt https://blogs.elpunt.cat/jordicamps
Articles
Comentaris

Comparances

L’endemà de l’eliminació del Barça a la copa, un diari esportiu de Barcelona va publicar un petit quadre comparatiu de la situació esportiva del Barça i el Real Madrid en aquell moment. A l’esquerra, sota el nom de Van Gaal i un escut del Barça hi havia el liderat a la lliga, amb 44 punts; l’eliminació en els quarts de final de la copa, l’eliminació a la primera fase de la lliga de campions i la derrota a la supercopa espanyola contra el Mallorca. A la dreta, Hiddink -ja destituït- i el Real Madrid: sisè a la lliga amb 37 punts, a les semifinals de copa, en els quarts de final de la lliga de campions i guanyador de la Intercontinental. Al costat del quadre, cap comentari. No feia cap falta. Uns pensaran: com és possible que el Real Madrid hagi fet fora l’entrenador estant l’equip en aquesta situació? A d’altres, en canvi, el quadre els servirà per proclamar que ja ho deien ells, que s’havia de fer fora Van Gaal. Amb les fredes xifres a la mà, les dues lectures són correctes. Serien les que faria un marcià que ara aparegués a la Terra. Tots plegats també en som una mica, de marcians.
(Article publicat a El Punt el 27 de febrer del 1999)